Web Analytics Made Easy - Statcounter

پساب های شرکت کربنات سدیم سرخه در حالی به طبیعت و سفره های زیر زمینی آسیب میزند که برخورد دستگاه های ذیربط با این واحد متخلف فقط در حد جریمه و قرار دادن در لیست شرکت های آلاینده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، آب یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار در بخش صنعت است به ‌طوری ‌که بسیاری از کارخانه‌های صنعتی برای تولید و بهره‌وری نیازمند به استفاده از آب برای مراحل و عملیات مختلف صنعتی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لزوم تأمین آب برای واحدهای صنعتی امری حیاتی است چراکه چرخ اقتصاد و پیشرفت کشور توسط این بخش به چرخش می‌افتد و سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی نیز حمایت از این بخش است.

اما در کنار حمایت از صنعت ضرورت حفظ محیط‌ زیست و طبیعت غیرقابل ‌چشم‌ پوشی بوده و دستگاه‌های ذی‌ربط می‌بایست در کنترل مواردی که محیط ‌زیست انسانی و نباتی و جانوری را تهدید می‌کنند، دقت لازم را داشته باشند.

 کنترل پساب‌های صنعتی با توجه به املاح و ذرات سنگین فلزی و شیمیایی در آن موضوع بسیار مهمی است که اگر مورد غفلت قرار گیرد می‌تواند آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به طبیعت وارد کند، این پساب‌ها با ورود به طبیعت و سفره‌های زیرزمینی و آلوده سازی آب‌های سطحی و زیرزمینی خسارت جبران‌ناپذیری را به گونه‌های زیست ‌محیطی وارد می کنند.

فعالیت کارخانه کربنات سدیم سرخه مدتی است به دلیل آلودگی های زیست محیطی مورد انتقاد مردم و اهالی اطراف این کارخانه قرار گرفته است.

پساب کارخانه کربنات سدیم سرخه بدون هیچگونه توجهی در حد جنوبی این کارخانه‌‌ رها می‌شود و  سلامت زیست محیطی را به خطر می اندازد.

در پی تماس‌های مکرر مخاطبین مرآت در مورد آلودگی‌های زیست‌محیطی کربنات سدیم خبرنگار و عکاس مرآت به محل تخلیه پس آب‌های این شرکت رفته و از نزدیک شاهد این فاجعه زیست محیطی شدند.

این در حالی است که  تقریباً تمامی مسئولین استانی از تخریب محیط زیست و خطرات زیست محیطی این کارخانه مطلع هستند.

پساب شرکت کربنات سدیم موجب آلودگی عرصه‌های نباتی شده است​

در همین خصوص؛ امیر عبوس رئیس اداره محیط ‌زیست استان سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت بابیان اینکه این واحد صنعتی جزو واحدهای آلاینده است، گفت: مادامی‌که پساب‌های این واحد صنعتی وارد کویر و دشت شود برای آن منطقه مشکلی ایجاد نمی‌کند چون میزان املاح این پساب‌ها از میزان املاح خاک کویر کمتر است.

عبدوس با تأکید بر اینکه پساب‌های این واحد صنعتی عرصه‌های نباتی اطراف خودش را آلوده کرده است، تصریح کرد: بر همین اساس این واحد صنعتی جزو واحدهای آلاینده معرفی و جریمه آلایندگی نیز برای آن در نظر گرفته‌شده است.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای تصفیه‌خانه در دو مرحله این شرکت مهلت خواسته است، افزود: در یک مرحله با یکی از دانشگاه‌های کشور قراردادی را منعقد کرد و به نتیجه نرسید و در مرحله بعد نیز با یک شرکت چینی قرارداد داشت و این قرارداد نیز به نتیجه نرسید.

رئیس اداره محیط‌زیست استان سمنان در ادامه تصریح کرد: مادامی‌که تصفیه‌خانه در این شرکت احداث نشود این شرکت جزو واحدهای آلاینده باقی خواهد ماند.

اخطارهای کتبی آب و فاضلاب به شرکت کربنات سدیم در مورد آلودگی آب‌های سطحی

داوود دیواندری مدیر امور آب سمنان و سرخه نیز در گفتگو با خبرنگار مرآت در مورد ایجاد آلودگی این واحد در سفره‌های زیرزمینی گفت: طی اخطارهای کتبی در مورد آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی به این شرکت  تذکرات لازم داده‌ شد.

دیواندری بابیان اینکه شاخص هدایت الکتریکی آب که نشان‌دهنده میزان املاح در آب است در چاه‌های اطراف این شرکت بسیار بالاست، افزود: مدیران این شرکت در مورد میزان آلایندگی و املاحی که پساب‌های این شرکت به محیط‌زیست وارد می‌کنند زیر بار نرفته و متأسفانه این املاح وارد سفره‌های زیرزمینی می‌شود.

مدیر امور آب سمنان و سرخه در ادامه تصریح کرد: گزارشی در مورد کشته شدن برخی وحوش در کنار رهاسازی آب‌های سطحی و پساب های این واحد صنعتی نیز دریافت شده است.

وی درخصوص برخورد و جریمه این واحدهای آلاینده تصریح کرد: طبق ماده و آیین نامه اجرایی کشوری برخورد و جریمه با این واحدها با اداره حفاظت محیط ‌زیست است با این ‌وجود اداره آب و فاضلاب سمنان اخطارهای لازم را به این شرکت و مدیرانش ابلاغ کرده است.

خبرنگار مرآت طی تماسی به جهاد کشاورزی استان جهت پیگیری این موضوع که پساب های این شرکت به زمین های کشاورزی آسیب می رسانند به پاسخی منطقی نرسید.

سیدحسن میرعماد مدیرکل جهادکشاورزی استان سمنان با بیان اینکه زمین های کشاورزی در بالادست شرکت مذکور می باشند، گفت: این موضوع درکل مرتبط با جهاد نیست و باید از محیط زیست پیگیری شود.

بسیار روشن است که ضربه‌های زیست‌محیطی به گونه‌های جانوری و نباتی با جریمه و قرار دادن یک شرکت در لیست شرکت‌های دارای آلایندگی جبران نشده و مسئولین ذی‌ربط در دستگاه مسئول می‌بایست پیگیر و پاسخگوی آلودگی‌های زیست‌محیطی باشند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: شرکت کربنات سدیم واحدهای آلاینده زیست محیطی واحد صنعتی آب های سطحی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۹۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرفیت صندوق ملی محیط زیست در این استان بدون استفاده مانده است.

اسلام جاودان خرد، در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا افزود: صندوق ملی محیط زیست بعنوان یک موسسه عمومی غیردولتی وابسته به سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه حفظ و تنوع زیستی و جلوگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست کشور فعالیت می‌کند و تسهیلات با بهره کم به طرح‌های حافظ محیط زیست پرداخت می کند که متاسفانه تاکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد از این ظرفیت ملی استفاده نشده است.

وی اظهارکرد: متاسفانه صنایع، شهرداری ها، شرکتهای شهرکهای صنعتی و حتی بخش خصوصی و غیردولتی از این فرصت برای ارائه طرحهای محیط زیستی و بهرمندی از دریافت تسهیلات حمایتی این صندوق استفاده ای نکرده اند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: بخش عمده منابع مالی این صندوق در چارچوب اساسنامه و در قالب اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی برای رفع آلودگی های محیط زیست و طرحهایی که منجر به حفظ محیط زیست شوند، مصرف می شود.

جادودان خرد تصریح کرد: این صندوق آمادگی دارد از طرح ها و پروژه‌های حافظ محیط زیست در حوزه های صنعتی، کشاورزی، طرحهای کاهش دهنده آلودگی هوا، آب و خاک، نیروگاههای تولید انرژیِ پاک بخصوص طرح‌های مدیریت پسماند شهرداری ها تسهیلات پرداخت کند.

وی بیان کرد: واحدهای صنعتی، معدنی، شهرداری ها، ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، شرکت های صنعتی و  فرمانداران می توانند نسبت به معرفی طرح های حائز اهمیت در راستای حفاظت از محیط زیست به ریاست این صندوق یا به اداره کل حفاظت محیط زیست استان جهت راهنمایی های لازم مراجعه کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • همکاری دانشکده آب اهواز در حل چالش‌های زیست محیطی خوزستان
  • ظرفیت صندوق ملی محیط‌زیست در کهگیلویه و بویراحمد بدون استفاده مانده است
  • برپایی پویش های هفته زمین پاک در مازندران
  • فعالیت‌های معدنی، یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست
  • محیط زیست معادن تفت پایش می شود/متولیان الزامات را رعایت کنند