Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرشاد ورامینیان گفت: برای کاهش امکان تقلب، زمان آزمون‌های دانشگاه را کم‌تر و تعداد آن‌ها را بیش‌تر می‌کنیم و از طریق هر دستگاه کامپیوتر فقط یک نفر امکان شرکت در آزمون را خواهد داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل ازمرآت، به تازگی بخش نخست گفتگوی مرآت با دکتر فرشاد ورامینیان، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه سمنان را از نظر گذراندید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش دوم به موضوعاتی نظیر چگونگی برگزاری آزمون‌ها، برنامه‌های مرتبط با تقدیر از استعدادهای برتر و برخی از برنامه‌های آینده دانشگاه پرداخته‌ایم. مشروح بخش دوم گفتگو با دکتر ورامینیان را از نظر می‌گذرانید:

مرآت: نیمسال برای دانشجویان جدیدالورود برقرار خواهد بود؟

بله؛ برنامه‌ریزی انجام شده است که چند هفته تأخیر ایجادشده در آموزش را از طریق برگزاری کلاس‌های جبرانی، پوشش دهیم؛ بنابراین یک درس سه واحدی، در هفته به مدت 4.5 ساعت تدریس خواهد شد.

مرآت: پیش‌بینی از برای برگزاری آزمون‌های میان‌ترم و پایان‌ترم چیست؟

سامانه آزمون‌ساز ما بسیار موفق عمل کرده است و حتی دانشگاه گرمسار و دو سه دانشگاه غیرانتفاعی آن را از ما خریداری کرده‌اند. در این سامانه، سوال تستی و تشریحی قابل بارگذاری است. دانشجویان می‌توانند حتی با تلفن همراهش هم به سوالات جواب بدهد. همکاران هم‌اکنون هم کوئیزهای هفتگی را از همین طریق برگزار می‌کنند.

برای کاهش امکان تقلب، زمان آزمون‌ها را کم و تعداد آن‌ها را بیش‌تر می‌کنیم

برای کاهش امکان تقلب، پیشنهاد این است که  زمان آزمون‌ها را کم‌تر و تعداد آن‌ها را بیش‌تر کنیم یا ممکن است برخی از همکاران، مایل باشند با دوربین روشن از دانشجویان امتحان بگیرند. در نیم‌سال قبل، در اوج روزهای امتحانی، CPU سرورهای امتحانی ما، 2 درصد بیش‌تر اشغال نبوده است و مشکل خاصی نداشتیم و ‌ان‌شاءالله نخواهیم داشت.

سامانه آزمون‌ساز حتی سوالات تستی را تصحیح هم می‌کند. از سوی دیگر تمهیداتی نیز اندیشیده شده است که از طریق هر دستگاه کامپیوتر، بیش از یک‌نفر نتواند در آزمون شرکت کند.

مرآت: در حال حاضر چه تعداد دانشجوی خارجی و از کدام کشورها در دانشگاه سمنان در حال تحصیل هستند؟

مطابق داده‌های نیمسال قبل، 144 نفر دانشجوی خارجی داریم؛ که بیش‌ترین فراوانی آن‌ها به ترتیب افغانستان، عراق، سوریه، لبنان و نیجریه است و در گذشته، از روسیه هم دانشجو داشته‌ایم.

مرآت: در حال حاضر چند نفر در دانشگاه سمنان مشمول توصیف «استعداد برتر» می‌شوند و چه برنامه‌هایی برای آن‌ها تدارک دیده شده است؟

در دو سالِ گذشته، چندین برنامه برای تشویق و الگوسازی استعدادهای برتر دانشگاه طرح‌ریزی شده است. طرح «راد» یا «رده‌بندی استعدادهای درخشان» اجرایی شده است. در این طرح، استعدادهای برتر بر مبنای برخی مولفه‌ها، در 3 رسته طلایی، نقره‌ای و برنزی، دسته‌بندی می‌شوند و به همه این دانشجویان، تندیسی به یادگار اعطا و امکانات و جوایزی برای آن‌ها درنظر گرفته می‌شود.

«ناب» و «نماد» آیین‌هایی برای تقدیر از استعدادهای برتر

یک آیین ویژه کارشناسی‌ها به نام «آیین ناب» مخفف «نکوداشت استعدادهای برتر» داریم که قرار بود دومین دوره آن پنجم اسفندماه سال گذشته برگزار شود اما کلاس‌های حضوری دانشگاه تعطیل شد و به همین خاطر، چند هفته قبل، این آیین به صورت مجازی برگزار  و از 130 نفر تجلیل شد. از دانشجویان برتر ارشد و دکتری هم در آیین «نماد» مخفف «نکوداشت مقاطع ارشد و دکتری» در آذرماه امسال تجلیل می‌شود.

 سه جایزه ویژه دانشجویان به نام چهره‌های ماندگار علمی منطقه به دانشجویان برتر دکتری تعریف شده است؛ جایزه دکتر اعوانی در حوزه علوم انسانی، جایزه دکتر احمدی در حوزه مهندسی و جایزه دکتر نادعلیان در حوزه دامپزشکی و کشاورزی. از آن‌جا که در حوزه علوم پایه چهره ماندگار مربوط به منطقه را نداشتیم، با موافقتِ سال گذشته‌ی استاندار محترم، جایزه‌ای به نام «فرازش» مخفف فیزیک، ریاضی، آمار، زیست‌شناسی و شیمی برای دانشجویان دکتری نیز تعریف شده است.

اجرای طرح «شار» و «آرک» برای انگیزه‌بخشی به دانشجویان

طرحی نیز ویژه آن دسته از دانشجویان کارشناسی داریم که با تلاش، معدل خود را یک نمره افزایش می‌دهند؛ نام این طرح «شار» مخفف «شکوفایی استعدادهای رو به رشد» است. طرحی به نام «آرک» مخفف «آمار و ریاضیات کلاسیک» برای انگیزه‌بخشی به دانشجویان علوم پایه داریم. جایزه پروژه‌های برتر مهندسی نیز به نام «مهندس حاجی‌قربانی» همکارِ مرحوم دانشگاه سمنان است.

سه تن از دانشجویان ما در سال گذشته به مرحله کشوری المپیادهای علمی راه پیدا کردند. ما برای این دسته از دانشجویان دوره‌های تقویتی علمی برگزار کرده و خواهیم کرد. تمامی این طرح‌ها و اقدامات از طریق دفتر استعدادهای درخشان پیگیری می‌شود.

مرآت: چنین احساس می‌شود که در سال‌های اخیر، نمودار پیشرفت علمی قدری نزولی شده است؛ به عنوان یک استاد دانشگاه دیدگاه شما در این ارتباط چیست؟

اگر درباره وضعیت پژوهشی سخن بگوییم، من به عنوان یک معلم باید بگویم که مطابق آمارها، دانشگاه سمنان در  سالیان گذشته که در میان دانشگاه‌های جامع کشور در رتبه یازدهم بود، در سال جاری و در حوزه پژوهش به جایگاه هشتم رسیده است. بخشی از برداشتی که به آن اشاره کردید، به این برمی‌گردد که حتی اگر مقاله یک استاد در یک نشریه خوب و معتبر خارجی چاپ شود، این موضوع معمولا رسانه‌ای نمی‌شود.

در مجموع وضعیت پژوهش در دانشگاه سمنان رو به رشد است. از طرفی، گاه همکاران ما مقالاتی را به کنفرانس‌های خارجی ارسال می‌کنند اما به دلیل تحریم‌ها این مقالات رد می‌شود! نگرانی هیأت رئیسه محترم دانشگاه، افت پژوهش در تمامی دانشگاه‌های کشور به واسطه شیوع کرونا است. در حوزه مقالات کشور، ما رتبه پانزدهم یا شانزدهم دنیا را داریم و ممکن است به واسطه شیوع کرونا این رتبه را از دست بدهیم؛ مگر آن که وضعیت پژوهش همه کشورها به طور یکسان، افت کند!

سمینار ملی مهندس شیمی، سال آینده در سمنان برگزار می‌شود؟

قرار بود که سمینار ملی مهندسی شیمی را در سال 1400 در سمنان برگزار کنیم که باید دید تا آن زمان، کرونا چه شرایطی را ایجاد می‌کند. شرایط کرونایی البته برخی از مسائل همچون پذیرایی و تشریفات را ساده‌تر کرده! سمینارهای مجازی بالاخره نقص‌هایی هم دارد. در کل دانشگاه‌ها در حوزه پژوهش و به ویژه پژوهش‌های تجربی، قدری افت داشته‌اند؛ پژوهش‌های نظری در شرایط کرونایی بیش‌تر امکان تداوم دارند.

این امر می‌تواند معلول چندین علت باشد نظیر این که گاه خود دانشجویان از کار در آزمایشگاه هراس دارند و ممکن است برخی خانواده‌ها هم به فرزندانشان اجازه حضور در دانشگاه را ندهند. استاد راهنما نیز نمی‌تواند دانشجویان را به حضور مجبور کند. در نیمسال پیشین، فضا مبهم بود و عملکرد ویروس، چندان شناخته‌شده نبود، طریقه مبارزه با آن نیز چندان روشن نبود؛ گاه بر شستن دست‌ها بیش‌تر تأکید می‌شد و اکنون از شستن دست‌ها کم‌تر می‌گویند و بر استفاده از ماسک بیش‌تر تأکید می‌کنند و حتی آن را اجباری کرده‌اند.

امیدوارم در آینده با کاهش ابهامات، معضلات مرتبط با شیوع بیماری کرونا کم‌تر و کم‌تر شود.

مرآت: بابت وقتی که در اختیارم قرار دادید، سپاسگزارم.

من هم از شما و همکارانتان تشکر می‌کنم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استعدادهای برتر دانشگاه سمنان زمان آزمون ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۶۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ببینید | اخراج سفیر آلمان از سوی دانشجویان دانشگاه بیرزیت

به گزارش جام جم آنلاین ازمرکز اطلاع رسانی فلسطین، دانشجویان درب موزه را به روی سفیر آلمان بستند، سپس در حالی که سفیر در حال فرار بود شعار‌هایی در محکومیت موضع آلمان در حمایت از نسل کشی در غزه سر دادند.

تعداد بازدید : 4 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی تعداد بازدید : 3 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دانشجویان در شعار‌های خود از سازمانی که به سفیر آلمان اجازه این بازدید را داده بود، انتقاد کردند، زیرا برلین در جنگ غزه که در آن ده‌ها هزار فلسطینی به شهادت رسیده و زخمی شده اند و ۶۰ درصد ساختمان‌های غزه منهدم شده اند، از تل آویو حمایت کرده است.

دیگر خبرها

  • ۹۸ درصد پذیرفته شدگان ان. جی. ال دهلران بومی هستند
  • تعداد شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه آزاد اصفهان به ۳۰۰ شرکت می‌رسد/ ۲۰ مجله فناوری با درجه ممتاز داریم
  • ۲۵ تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور کشف شد
  • ببینید | اخراج سفیر آلمان از سوی دانشجویان دانشگاه بیرزیت
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد/ اعلام زمان برگزاری نوبت اول کنکور
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاه‌های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد
  • کشف ۲۵ مورد تقلب در آزمون سراسری نوبت اول
  • کشف ۲۵ مورد تقلب با دستگاه های الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳
  • ۲۵ مورد تقلب با دستگاههای الکترونیکی در کنکور ۱۴۰۳ کشف شد
  • آیا پاسپورت برای آیلتس لازم است؟ نکاتی که باید بدانید!