Web Analytics Made Easy - Statcounter

دو سال قبل، در واپسین روزهای پاییز، نخستین گزارش‌ها پیرامون انتقادات وارد بر مدیریت دانشگاه فرهنگیان منتشر شد؛ گزارش‌هایی که بازتاب‌های فراوانی به دنبال داشت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، دو سال قبل، در واپسین روزهای پاییز، نخستین گزارش‌ها پیرامون انتقادات وارد بر مدیریت دانشگاه فرهنگیان در شبکه اطلاع‌رسانی مرآت، منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش‌ها بازتاب‌های گوناگونی به دنبال داشت. مسأله اساسی این بود که «حمیدرضا دانشجو» با حدود 37 سال سابقه کاری، از سمت خود بعنوان رئیس دانشگاه فرهنگیان استان برکنار شد اما به واسطه برخی میانجیگری‌ها، بار دیگر به عرصه مدیریت بازگشت؛ منتها این‌بار نه به عنوان رئیس استانی، بلکه با تنزل مقام، به عنوان رئیس پردیس برادران!

با انتشار گزارش‌های مذکور، روابط‌عمومی دانشگاه فرهنگیان با ارسال جوابیه‌ای کوشید تا به ابهامات در این زمینه پاسخ دهد اما محتوای جوابیه مذکور بیش‌تر به ابهامات دامن زد! سرانجام به درخواست خود دکتر دانشجو، مرآت گفتگویی با ایشان ترتیب داد اما «حمیدرضا کریم» که پس از دانشجو بر صندلی سرپرستی دانشگاه فرهنگیان استان تکیه کرده بود، با ارسال نامه‌ای به مرآت خواستار عدم انتشار محتوای این گفتگوی رسانه‌ای شد که مرآت به سبب تکلیف ذاتی رسانه‌ای خود در جهت تنویر افکار عمومی با این درخواست مخالفت و گفتگوی مذکور را منتشر کرد.

دانشجو در این گفتگو اعلام کرد که در پذیرش ریاست پردیس برادران دانشگاه فرهنگیان، «اشتباه» کرده است و ضمنا مدعیاتی را پیرامون مسئولان آموزش و پرورش استان و کشور مطرح کرد. با انتشار این گفتگو شمار زیادی از پیام‌های انتقادآمیز جامعه فرهنگیان استان به مرآت رسید که حاکی از ناخرسندی فرهنگیان از بازنصب ایشان بود. فرهنگیان علت این ناخرسندی را وضعیت مدیریتی نامطلوب حاکم بر دانشگاه فرهنگیان عنوان می‌کردند.

پس از این ماوقع، مرآت با وجود انتقادات فراوان به مدیریت جدید در حدود دو سال گذشته، تنها روندهای حاکم بر دانشگاه را رصد و کمک کرده تا مدیران دانشگاه در آرامشِ رسانه‌ای اهداف خود را دنبال کنند اما اکنون و با گذشت نزدیک به دوسال از آن انتقادات، زمان آن است تا نقدهای فرهنگیان و شائبه‌های مدیریتی پیرامون این دانشگاه را از نظر بگذرانیم.

سوابق 39 و 36 ساله مدیران دانشگاه فرهنگیان!

نکته نخست آن که با وجود اعلام دکتر دانشجو مبنی بر آن که در پذیرش ریاست پردیس برادران «اشتباه» کرده است، ایشان هنوز و با داشتن حدود 62 سال سن و 39 سال سابقه کاری در سمت خود باقی هستند! حمیدرضا کریم نیز که البته به لحاظ سنوات کاری چندان تفاوتی با دکتر دانشجو ندارد و با 36 سال سابقه، همچنان به حضور در سمت خود به عنوان سرپرست دانشگاه فرهنگیان استان علاقه‌مند است!

شنیده‌ها حاکی از آن است که حقوق دریافتی کریم و دانشجو هریک ماهانه 18 میلیون تومان است! با این حساب علاقه‌مندی مدیران به پایداری در سمت‌ها قدری طبیعی است. این میزان حقوق در حالی به این مدیران پرداخت می‌شود که اولا نسبت به کارآمدی عملکرد آنان تردیدهای جدی وجود دارد و ثانیا دریافتی یک نیروی دارای مدرک دکترا و سواد کافی در دبیرستان‌های استان به زیر 5 میلیون تومان در ماه می‌رسد!

ضرورت پاسخگویی مسئولان آموزش و پرورش استان درباره بلاتکلیفی مدیریت دانشگاه

اما فارغ از این مسائل، شنیده‌ها بیان می‌کنند که با پایان یافتن تیرماه، حکم سرپرستی کریم نیز به پایان رسیده و هنوز تمدید نشده است؛ بنابراین طی دو ماه گذشته دانشگاه فرهنگیان عملا وضعیت بلاتکلیفی را تجربه کرده است و لازم است مدیرکل آموزش و پرورش و رئیس دانشگاه فرهنگیان کشور در این خصوص به افکار عمومی مردم استان پاسخ بدهند.

ضمن آن که خود حمیدرضا کریم نیز باید بگوید آیا با وجود 36 سال سابقه و کارنامه‌ای مورد مناقشه، همچنان مایل است صندلی سرپرستی دانشگاه را حفظ کند؟

نکته دیگر پیرامون ریاست پردیس خواهران دانشگاه است. رئیس این پردیس -که قلم از بیان نحوه انتصاب وی سر باز می‌زند- ظاهرا به دلیل ضعف مدیریت و برخی مسائل دیگر، تا کنون چندبار استعفای خود را به سرپرست فرهنگیان استان تحویل داده است اما ضمن برخی تعاملات، از پذیرش این استعفا، خودداری شده است. وی فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد است و پیش‌تر به صورت اداری وارد دانشگاه شده و در فرایندی پرابهام، از نیروی اداری به نیروی آموزشی تغییر وضعیت داده است؛ حال آن که فرایند تبدیل از اداری به آموزشی تنها با مجوز وزارت علوم امکان‌پذیر است.

از حمیدرضا کریم انتظار می‌رود که علت اصرار بر حفظ رئیس فعلی پردیس خواهران دانشگاه و نیز فرایند تغییر وضعیت وی را تبیین کند.

از طرفی یکی از انتقادات وارد بر مدیریت دانشگاه فرهنگیان استان، بکارگیری نیروهای دارای مدارک تحصیلی اخذشده از دانشگاه‌های ضعیف داخلی و خارجی است در حالی که این امکان برای دانشگاه فراهم بوده تا از نیروهای دارای دانش کافی و مدارک قابل اتکاتر بهره‌مند شود؛ این دست مسائل و بسیاری مسائل دیگر، نارضایتی را در میان کارکنان، دانشجویان و اساتید دانشگاه فرهنگیان استان به دنبال داشته است.

بسیاری در خصوص وجود ضعف در کیفیت آموزش‌های دانشگاه فرهنگیان نقدهایی جدی را به مدیریت دانشگاه وارد می‌کنند؛ ضمن آن که در شرایط کرونایی حاضر، تا این لحظه سامانه‌ی بسامانی برای ارائه آموزش‌های مجازی به دانشجویان راه‌اندازی نشده و دانشجویان از این ناحیه به شدت متضرر شده‌اند.

ضعف در عملکرد عمرانی دانشگاه؛ دانشگاه جامع فرهنگیان و وعده‌های بی‌سرانجام

مسأله مهم دیگر، عدم پیشرفت در پروژه‌های عمرانی دانشگاه است. در دوره مدیریت فعلی و پیشین، هیچ‌گونه پیشرفتی در حوزه‌های عمرانی دانشگاه حاصل نشده است. یکی از مهم‌ترین پروژه‌های مرتبط با دانشگاه، احداث دانشگاه جامع فرهنگیان استان است که به رغم اعلام‌نظرهای سال گذشته مبنی بر آغاز این پروژه، در عمل هیچ اتفاقی برای احداث این دانشگاه نیفتاده است و برخی داده‌ها حاکی از کاسته شدن از مساحت زمین 60 هکتاری اختصاص‌داده‌شده به این دانشگاه برای احداث پروژه مذکور است. متأسفانه اخیرا مسئولان دانشگاه از پاسخگویی به مرآت در این زمینه سر باز زدند.

فارغ از توسعه کمی فضاهای آموزشی، به لحاظ توسعه امکانات کتابخانه‌ای و آزمایشی نیز مدیریت دانشگاه بسیار کم‌فروغ عمل کرده است. از طرفی، فرسودگی محیط دانشگاه، به ویژه خوابگاه پسران، بر جو رخوت حاکم بر دانشگاه دامن زده است.

بر همین سیاق، در حوزه‌های رفاهی، ورزشی و فرهنگی نیز اگر از عقب‌‌گرد سخن نگوییم، دست‌کم باید از عدم پیشرفت سخن گفت. مطابق قانون، دانشگاه فرهنگیان یک دانشگاه شبانه‌روزی است و مسئولان دانشگاه باید بتوانند با طرح‌ریزی برنامه‌های مختلف، رغبت دانشجویان به ماندن در دانشگاه را افزایش دهند اما در مدت مدیریت فعلی و پیشین، وضعیت دانشگاه به گونه‌ای بوده که دانشجویان می‌کوشیدند کم‌ترین زمان ممکن را در دانشگاه بگذرانند.

کاهش تأسف‌بار شمار رشته‌های دانشگاه فرهنگیان در استان

از دیگر مسائل مهم دانشگاه فرهنگیان، کاسته شدن تأسف‌بار از شمار رشته‌های این دانشگاه است. پرسش این است که چرا فرزندان استان باید ناگزیر باشند برای تحصیل در رشته‌های مورد علاقه خود در دانشگاه فرهنگیان به دیگر استان‌ها مهاجرت کنند؟ آیا مسئولان دانشگاه می‌توانند سهم عدم پیگیری‌های خود را در از دست رفتن رشته‌های دانشگاه نادیده بگیرند؟

از طرفی کاهش شمار دانشجویان این دانشگاه نیز بسیار قابل تأمل است. مطابق شنیده‌ها ورودی‌های امسال دانشگاه فرهنگیان استان، کم‌تر از 50 نفر خواهد بود!

اکنون بار دیگر پرسش اصلی این مطلب را مرور می‌کنیم؛ آیا سرپرست دانشگاه فرهنگیان استان با 36 سال سابقه و کارنامه‌ای که نقدهای فراوانی بر آن وارد است، همچنان نمی‌خواهد سکان دانشگاه فرهنگیان را به دست نیروهای کارآمد و جوان بسپارد؟

مرآت حق و وظیفه پاسخگویی برای مسئولان مربوطه را محفوظ می‌داند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه فرهنگیان استان مسئولان دانشگاه عمرانی دانشگاه مدیریت دانشگاه حمیدرضا کریم سال سابقه گزارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۴۴۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغالِ ملی‌پوش پارادو و میدانی خوزستانی

ایسنا/خوزستان دارنده چندین مدال طلا و نقره پرتاب نیزه پاراالمپیک، بازی های پاراآسیایی و جهانی می گوید در حالی خود را برای جهانی ژاپن و پارالمپیک پاریس آماده می‌کند که همچنان درگیر نداشتن شغل است و فعلا به صورت ثابت فقط ماهانه یک میلیون تومان حقوق از صندوق حمایت از قهرمانان دریافت می‌کند.

امان‌الله پاپی در گفت و گو با ایسنا، درباره آمادگی اش پیش از حضور در مسابقات جهانی ژاپن، اظهارکرد: اکنون در اردوی آمادگی در تهران هستیم و ۲۴ اردیبهشت ماه به ژاپن اعزام خواهیم شد. بعد از بازی های آسیایی هانگژو دچار آسیب دیدگی شدید شدم اما اکنون شرایط خوبی دارم و باید خودم را در شرایط مسابقه بسنجم. مطمئن باشید در جهانی ژاپن نیز به دنبال بهترین مدال هستم.

وی بیان کرد: سطح رقابت های جهانی پیش رو از پارالمپیک پاریس پایین تر نیست و همه رقبای من نیز آماده حاضر می شوند تا پیش از پارالمپیک خودی نشان دهند.

این ملی پوش خوزستانی در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا مساله اشتغال شما حل شد؟ عنوان کرد: متاسفانه خیر. از سال ۲۰۱۷ که عضو تیم ملی ام و در مسابقات مختلف موفق به کسب مدال شده ام، تنها درخواست من حل مشکل اشتغالم بوده است اما هنوز مسئولان استان خوزستان نتوانسته اند شرایط اشتغال من را فراهم کنند. حتی در همین زمینه با استاندار خوزستان، مدیرکل ورزش استان و نمایندگان خوزستان صحبت و چندین بار هم به استانداری مراجعه کردم اما مشکل حل نشده است.

وی ادامه داد: واقعا خیلی پیگیر حل مشکل اشتغالم بوده‌ام و اکنون شرایط به صورتی است که حتی دیگر دوست ندارم برای پیگیری این موضوع به اداره کل ورزش خوزستان بروم و البته می‌دانم برای آن ها اهمیتی هم ندارد.

پاپی گفت: من دو رقیب ایرانی دارم که البته اکنون عضو کشورهای دیگر هستند و مطمئنا با بهترین شرایط وارد رقابت ها جهانی می شوند و این در حالی که است که پس از سه سال، من به خاطر مدال پارالمپیک ماهانه یک میلیون تومان از صندوق حمایت از قهرمانان دریافت می کنم و حقوق تیم ملی هم به صورتی است که هر زمان در اردو باشیم حقوق دریافت می‌کنیم. این در حالی است که من روزی یک میلیون تومان بابت ماساژور می‌دهم.

وی بیان کرد: من حتی امکانات خوبی برای تمرین ندارم و این در حالی است که دارنده دو مدال جهانی، دو مدال بازی های پاراآسیایی و یک مدال پارالمپیک هستم. در حال حاضر چون عاشق ورزش هستم با این انگیزه تمرین می کنم و احتمالا پس از پارالمپیک پاریس نیز خداحافظی کنم.

این ملی پوش پارا دو و میدانی با بیان این که فدراسیون از نظر تجهیزات به ما کمک می‌کند، افزود: من نمی گویم مسئولان استان خوزستان به من پول بدهند، فقط می‌خواهم شرایط اشتغال من را مهیا کنند تا حداقل بیمه داشته باشم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغال ملی‌پوش پارادوومیدانی خوزستانی
  • از دریافتی یک میلیونی تا مشکل اشتغالِ ملی‌پوش پارادو و میدانی خوزستانی
  • واریز «هدیه روز معلم» به حساب فرهنگیان؛ امشب/ پرداخت معوقات حق‌التدریس‌ها تا ۲ هفته دیگر
  • واریز پاداش «روز معلم»به حساب فرهنگیان؛ امشب/ پرداخت معوقات حق‌التدریس‌ها تا ۲ هفته دیگر
  • «هدیه روز معلم» امسال چیست و کی به حساب فرهنگیان واریز می‌شود؟
  • واریز «هدیه روز معلم» به حساب فرهنگیان؛ امشب
  • تکذیب پیوست نامه وزیر درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ خط و نشان صحرایی برای رئیس سازمان نوسازی
  • تکذیب پیوست نامه صحرایی درباره ابطال کسر ۴۵ درصد از حقوق دانشجو معلمان/ دانشگاه رای را اجرا کند
  • کسورات حقوق دانشجو معلمان به میزان خدمات دریافتی می شود
  • اردوی جهادی دانشجومعلمان پردیس های اردبیل برگزار شد