Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال ایجاد برخی ابهامات و پرسش‌ها پیرامون توزیع بودجه استان در حوزه میراث فرهنگی، مهدی جمال در گفت‌و‌شنودی صریح به پرسش‌ها در این زمینه پاسخ گفت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت ، انتشار گفتگوی هفته گذشته مرآت با رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، واکنش‌های پرشمار و مختلفی را به دنبال داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مصاحبه مذکور، جزئیات اعتبارات اختصاص‌یافته به پروژه‌های مرتبط با حوزه میراث فرهنگی در استان، مصوب سفر ریاست‌جمهوری، تشریح شده بود.(اینجا بخوانید)

پرسش‌های پرشمار شهروندان در این خصوص ما را بر آن داشت تا در گفتگویی صریح با مهدی جمال به واکاوی این مسأله بپردازیم. در این گفتگو، یکی از معاونان جمال، یک کارشناس بودجه و مسئول واحد حقوقی اداره‌کل، جمال را همراهی می‌کردند. جمال که پیش از گفتگو، زمانِ گفتگو را ده دقیقه اعلام کرده بود، 85 دقیقه برای پاسخگویی به پرسش‌ها، پای میز گفتگو ماند.

بخش نخست این گفتگو، شامل گفت‌و‌شنودِ صریح مرآت با مدیرکل و کارشناس بودجه اداره‌کل است. بی‌درنگ شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می‌کنیم.

مرآت: جناب آقای جمال! با انتشار جزئیات اعتبارات تخصیص‌یافته به پروژه‌های حوزه میراث فرهنگی استان، ابهاماتی در خصوص نامتوازن بودن بودجه‌، در اذهان برخی از مردم استان ایجاد شده است.

جمال: بودجه میراث فرهنگی استان به هیچ عنوان نامتوازن نیست.

مرآت: اعتبارات میراث فرهنگی هر شهرستان را به تفکیک اعلام می‌کنید؟

جمال: جزئیات آن را خانم خیرخواهان اعلام می‌کنند. اما تکرار می‌کنم که بودجه میراث فرهنگی به هیچ عنوان نامتوازن نیست. در حوزه تخصیص اعتبارات میراث، کاملا دقت شده است و عنایت‌های دولت در سفر به استان سمنان، جای قدردانی دارد. در دور دوم سفر ریاست محترم جمهور به استان، یک‌سری تخصیص‌ها را شاهد بودیم. در این خصوص هم اقدامات وزارت میراث جای تقدیر دارد.

در این شرایط دشوار اقتصادی، بحمدالله بیشتر اعتبارات مصوب دور دوم سفر ریاست جمهوری، تخصیص پیدا کرد و فقط 10 درصد باقی مانده است. ما هم البته بسیار پیگیری کردیم. در موضوع اعتبارات اگر به وزارتخانه مراجعه کنید، می‌بینید که اعتبارات به دو استان به طور مطلوب تخصیص یافته است که یکی از آن‌ها سمنان است و این جای قدردانی دارد.

مرآت: کسی با کلیت تخصیص بودجه مشکلی ندارد. ابهام‌ها درباره اختصاص 40 میلیارد تومان به یک پروژه است.

جمال: از غرب استان تا شرق استان هیچ فرقی برای ما ندارد. چه به شرق استان یک میلیارد بدهند و چه به غرب استان 10 میلیارد بدهند؛ پول از استان سمنان بیرون نمی‌رود.

مرآت: برای ادامه بحث، اعتبارات شهرستان‌ها را به تفکیک اعلام می‌کنید؟

جمال: بله خانم خیرخواهان اعلام می‌کنند. اصلا به دنبال جزئیات نباشید.

مرآت: جزئیات برای مردم اهمیت دارد.

جمال: ما به رای و نظر مردم احترام می‌گذاریم. نگاه آقای استاندار این است که افتخار است اگر پول به اداره‌ای بیاید و برای مردم هزینه شود.

مرآت: در این امر هم تردیدی نیست. بحث بر سر این است که در تخصیص اعتبارات، اولویت‌ها رعایت شده است؟

جمال: شما به عنوان رسانه باید بکوشید که مطلب به حاشیه نرود.

مرآت: ما در همین راستا تلاش می‌کنیم.

جمال: نه، خود شما هم گاهی این کار را می‌کنید.

 

اعتبار 40 میلیاردی مجتمع سرخه، «اعتبار ملی» است

مرآت: پرسش مردم این است که آیا اولویت‌ها در تخصیص بودجه رعایت شده است؟

جمال: بله، کاملا رعایت شده است. آن 40 میلیارد مربوط به یک پروژه ملی است؛ اساسا این اعتبار استانی نیست.

مرآت: چه کسی اولین‌بار پیشنهاد کرد که پروژه احداث مجتمع گردشگری سرخه با این اعتبار انجام شود؟

جمال: رئیس‌جمهور.

مرآت: شخص آقای رئیس‌جمهور؟

جمال: شخص آقای رئیس‌جمهور.

مرآت: این پروژه پیوست مطالعاتی دارد؟

جمال: بله، دارد.

خیرخواهان، کارشناس بودجه: تمام طرح‌های ما مجوز دارند.

مرآت: مطالعه برای اجرای این پروژه چه زمانی و توسط چه گروهی انجام شده است؟

خیرخواهان: این پروژه، یک ریزپروژه در طرح کلی ماست؛ بدین معنا که ما در از سنوات گذشته طرحی به نام «احداث مجتمع» داریم؛ این طرح کلی، سابقه‌ای 10 تا 20 ساله دارد. من نیاز ندارم که امروز برای آن کار مطالعاتی خاصی انجام بدهم. تکرار می‌کنم، این یک ریزپروژه در دل یک طرح کلی است.

 

 

پروژه مجتمع گردشگری سرخه، ارتباطی به خود سرخه ندارد

مرآت: پرسش مردم این است که مثلا بر مبنای مطالعات چگونه به این نقطه برای احداث این مجتمع رسیدید؟ چرا این مجتمع 30 کیلومتر جلوتر یا عقب‌تر ساخته نشد؟

جمال: من پرسش شما را می‌فهمم. درست می‌گویید و نگرانی مردم نیز بر حق است. اما اگر مثلا در شهرستان رامسر یک پروژه ملی تعریف شد، رشت باید بگوید چرا پروژه این‌جا تعریف نشده است؟ ما در گردشگری به دنبال عامل‌های پیشران هستیم. ثانیا این پروژه اصلا ارتباطی به سرخه ندارد. این پروژه برای زائران حضرت رضا(ع) است.

مرآت: کاربری این بنا چیست؟

جمال: گردشگری.

مرآت: کاربری دقیق بنا چیست؟

جمال: اقامتی، سالن سینما، موزه، سالن غذاخوری، رستوران، کتابخانه برای مسافران و گردشگران مذهبی مخصوصا زائران حضرت رضا(ع). زیربنای این طرح حدود 10 هزار متر مربع است.

واگذاری یا عدم واگذاری احداث مجتمع به بخش خصوصی را دولت تشخیص می‌دهد

مرآت: چرا احداث این مجتمع با این میزان اعتبار به بخش خصوصی سپرده نشد؟

این موضوع را خود دولت در مصوبات سفر تشخیص می‌دهد. من در آن زمان در این سِمت نبودم. البته این سخن به معنای سلب مسئولیت از خودم نیست. دولت تشخیص می‌دهد که آب‌رسانی را اداره آب‌وفاضلاب انجام بدهد، احداث سد را آب منطقه‌ای انجام بدهد و متولی احداث مجتمع گردشگری، میراث فرهنگی باشد. ما در تلاشیم تا روی زیرساخت‌های این بنا کار کنیم و وقتی احداث آن را به جایی رساندیم، آن را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

ما هم مثل شما معتقدیم که دولت نمی‌تواند در احداث مجتمع‌های بزرگ متولی‌گری داشته باشد؛ چراکه در آینده با چالش مواجه می‌شود.

مرآت: اگر قرار است این پروژه پس از احداث به بخش خصوصی سپرده شود، چرا از ابتدا احداث آن را به بخش خصوصی نسپردید؟

جمال: این تشخیص دولت است که به ما ابلاغ کرده است.

خیرخواهان، کارشناس بودجه: در کل کشور، سازمان میراث فرهنگی کمپ‌ها را می‌سازد و به بخش خصوصی واگذار می‌کند. بنابراین تنها این مجتمع، این شرایط را ندارد.

جمال: به نظر شما، احداث سرویس بهداشتی جنگل ابر وظیفه ماست؟ چرا در حال احداث 12 چشمه سرویس بهداشتی در جنگل ابر هستیم؟

خیرخواهان، کارشناس بودجه: اگر این پروژه را می‌بینید که در سرخه توسط ما اجرا شده، باید این را هم ببینید که ما موزه را تماما می‌سازیم و تحویل بخش خصوصی می‌دهیم.

جمال: ما باید عامل‌های پیشران ایجاد کنیم.

از 12 سال قبل تا کنون تمامی کمپ‌ها را ما ساخته‌ایم و تحویل بخش خصوصی داده‌ایم

خیرخواهان، کارشناس بودجه: از 12 سال قبل تا کنون، تمامی کمپ‌ها را ما ساختیم و تحویل داده‌ایم. ما متولی این کار هستیم. اداره راه، راه را می‌سازد و به مردم تحویل می‌دهد.

مرآت: با این همه، برخی معتقدند که تولی‌گری دولت در احداث این مجتمع، با روح حاکم بر اصل 44 قانون اساسی همخوانی ندارد.

جمال: اتفاقا این اتفاق در راستای اصل 44 است. ما باید زیرساخت‌های گردشگری را تقویت کنیم. ما باید در حوزه گردشگری اشتغال ایجاد کنیم. به ضرس قاطع می‌گویم اگر موضوع گردشگری در این مجتمع جواب بدهد، خیلی از مردم سمنان از آن استقبال می‌کنند. قرار بود این پروژه به داخل شهر منتقل شود.

مرآت: یکی از نقدها اساسا همین است. برخی می‌گویند این مجتمع‌ها سبب می‌شود که از بهره فعالان گردشگری در داخل شهرها کاسته شود.

جمال: سرخه حدود 10 هزار نفر جمعیت دارد. آیا باید فقط همین 10 هزار نفر از این مجتمع استفاده کنند؟ پاسخ قطعا منفی است. من در روز کلنگ‌زنی هم گفتم که ابتدا باید به گردشگران و زائران امام رضا(ع) خدمت ارائه کنیم. اتفاقا این مجتمع، گردشگری داخل شهر را هم رونق می‌دهد. برای اجرای این پروژه مشاوره‌های بسیاری انجام شده است. اتفاقا زمین هم در داخل سرخه به مساحت 2 هکتار آماده بود اما من به عنوان مدیرکل، از اجرای این پروژه در داخل شهر استقبال نکردم.

مردم گمان کردند همه اعتبارات به یک‌جا اختصاص پیدا کرده است

مرآت: قصد من از این پرسش‌ها ابهام‌زدایی است.

جمال: درست می‌گویید. با انتشار خبر پیشین، برای مردم ذهنیت ایجاد شد. مردم گمان کردند که پول‌ها همه به یک‌جا اختصاص پیدا کرده است. این سوال را هم بپرسم، شما ذره‌ای اقدام دولت قبل که سرویس‌های بهداشتی را ویران کردند، زیر سوال بردید؟

مرآت: پروژه مجتمع گردشگری سرخه، به دلیل مبلغ بالایی که به آن اختصاص داده شده هم قدری حساسیت‌زاست.

جمال: شما چرا نمی‌نویسید که میلیاردها تومان برای ساخت سرویس بهداشتی هزینه شده اما اکنون به زباله‌دانی تبدیل شده است؟ کدام دولت این کار را کرد؟

مرآت: اجازه بدهید، سخن صریح مردم را با شما در میان بگذارم. مردم می‌گویند شما اهل سرخه هستید، وزیر میراث هم اهل سرخه است و رئیس‌جمهور نیز همچنین؛ در جریان سفر ریاست‌جمهوری هم بیشترین اعتبارات به مجتمع گردشگری سرخه اختصاص یافته است.

جمال: بینی و بین‌الله این‌گونه است؟ این پروژه پیش از مسئولیت من تعریف شده.

هیچ اعتباری از جانب آقای مدیرکل تعیین و تأیید نمی‌شود

خیرخواهان، کارشناس بودجه: پرسش شما این است که در مصوبات سفر، چرا سرخه اعتبار بیشتری گرفته؛ اولا درباره توزیع اعتبارات استانی که اشاره کردید متوازن نیست، باید بگویم کاملا متوازن است. هیچ اعتباری از سوی جناب آقای مدیرکل تعیین نمی‌شود. تمام اعتبارات از سمت کمیته برنامه‌ریزی شهرستان که رئیس آن فرماندار است، تعیین می‌شود.

فرماندار یک شهر، با توجه به چانه‌زنی‌ها و رابطه‌ها و... اعتبار می‌گیرد؛ تأیید که شد، اعتبارات خدمت آقای جمال می‌آید، آن هم فقط برای هزینه‌ کردن.

مرآت: بنابراین فرماندار محترم سرخه بسیار خوب عمل کرده‌اند که توانسته‌اند 40 میلیارد تومان برای پروژه مجتمع بگیرند.

خیرخواهان: بله، حتما همین‌طور بوده. درباره اعتبارات سفر، در شورای برنامه‌ریزی استان که با حضور رئیس‌جمهور تشکیل شد، آقای جمال یک عضو بوده است. تمام فرمانداران در آن جلسه حضور داشته‌اند و با توجه به چانه‌زنی‌هایی که داشتند، توانستند این اعتبارات را بگیرند. 40 میلیارد تومان از نظر شما و من رقم بالایی است؛ اما این موضوع را درنظر داشته باشید که یک خانه ساده، چقدر افزایش قیمت داشته است؟

مرآت: ببینید، حرف مردم این نیست که چرا به استان اعتبار اختصاص داده شده است؛ سخن بر سر این است که چرا مثلا به تپه‌حصار دامغان با تاریخی 7 هزار ساله، 2 میلیارد اختصاص پیدا کرده و به ساخت این مجتمع در سرخه 40 میلیارد تومان؟

جمال: در مسیر تهران تا مشهد، یک توقف‌گاه در تراز ملی نشانم بدهید. به جز این مجتمع در حال ساخت، چند مجتمع مشابه در استان داریم؟

خیرخواه: ما کمپ‌های سوکان، شهمیرزاد، قومس و... را داشته‌ایم اما مجتمع نه.

چه کسی 3.5 میلیارد برای موزه سمنان اعتبار گرفت؟

مرآت: چه کسی با احداث مجتمع گردشگری مخالف است؟ پرسش این است چرا این‌جا؟ مردم می‌گویند بر مبنای کدام مطالعات، در این نقطه این مجتمع عظیم احداث می‌شود؟

جمال: ما نمی‌خواهیم مردم از ما قدردانی کنند؛ حقوق می‌گیریم، مالِ این نظام هستیم و افتخار می‌کنیم که به مردم خدمت کنیم. 16 سال تیرآهن‌های موزه مجاور ارشاد بالا رفته بود و پروژه هیچ پیشرفتی نکرده بود، چه کسی 3.5 میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه گرفته است؟

مرآت: تردیدی نیست که احداث موزه بزرگ سمنان، اقدامی درخور تقدیر است.

جمال: پس چرا زاویه دارند؟

نگاه مثبت رئیس‌جمهور و وزیر میراث فرهنگی به استان سمنان

مرآت: مردم زاویه ندارند، سوال دارند. وقتی جزئیات اعتبارات اعلام شد، برای مردم امکان مقایسه ایجاد شد. مردم می‌پرسند چگونه به چشمه‌علی دامغان یک میلیارد تومان و به این مجتمع 40 میلیارد بودجه اختصاص پیدا کرده است؟

جمال: قبول دارید که توزیع بودجه سفر، استانی بوده است؟ در کل کشور، محوطه‌های تاریخی که به تپه معروف‌اند، 150 میلیون تومان اعتبار داشته‌اند؛ اما چرا 2 میلیارد تومان به تپه حصار دامغان اختصاص یافته است؟ این به نگاه مثبت رئیس‌جمهور و وزیر میراث فرهنگی به استان مربوط می‌شود.

مرآت: ببینید، طبق آن‌چه که رئیس محترم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اعلام کرده‌اند، به کل کاروانسراهای تاریخی استان، یک میلیارد و 700 میلیون تومان اعتبار اختصاص پیدا کرده است. سوال این است که آیا شما نباید آقای رئیس‌جمهور را درباره اولویت‌ها توجیه می‌کردید؟ در همین سرخه، ارگِ جهان‌آباد رو به ویرانی می‌رود و شما جوابیه دادید که اختصاص 2 میلیارد تومان به منظور مرمت این بنای ارزشمند، در توان دولت نیست؛ اما در سوی دیگر 40 میلیارد تومان به پروژه‌ای دیگر در همین سرخه اختصاص یافته است.

جمال: مرمت جهان‌آباد برای دولت در اولویت نیست. جهان‌آباد ملک شخصی است و مالکان آن را نمی‌فروشد.

مرآت: این بنا، یک بنای ثبت‌شده است و شما در قبال آن مسئولیت‌هایی دارید.

جمال: از شما خواهش می‌کنم به عنوان یک رسانه دیگر این سخن را تکرار نکنید. اگر شما از ثبت‌احوال شناسنامه گرفتید، این اداره باید غذای روزانه شما را هم بدهد؟ هرجایی که ثبت شد که نمی‌توان آن را مرمت کرد. قلعه جهان‌آباد حدودا 8 نفر مالک خصوصی دارد.

مرآت: برخی بناهای دیگر نیز مالک خصوصی دارند اما شما قصد تملک و مرمت آن را دارید. نظیر عمارت ابراهیم‌خان ملاده که شما یک میلیارد تومان به آن اختصاص داده‌اید.

جمال: با این یک میلیارد سه دانگ آن را می‌خریم.

مشکل حقوقی خرید عمارت ابراهیم‌خان ملاده را حل کردیم

مرآت: خرید این ملک مشکل حقوقی دارد.

جمال: مشکل حقوقی آن را حل کردیم؛ دادستان هم دستور داده. آن را می‌خریم. سه دانگ از بنا متعلق به مالکان است و سه دانگ هم متعلق به ماست. تمام تلاش اداره‌کل میراث فرهنگی این است که این بنا را به عنوان یک بنای تاریخی حفظ کند. محبت کردند و در دور دوم سفر، اعتباری هم برای خرید این ملک اختصاص دادند. مشکلی که الان داریم، اسناد خزانه است.

دادستان می‌گوید باید قیمت ملک را به صورت نقد پرداخت کنید. در حال رایزنی هستیم و تمام تلاش ما این است که این عمارت را تملک کنیم.

مرآت: تپه‌حصار چطور؟ این منطقه هم حدود 300 معارض دارد. کشاورزان منطقه هم چندین‌بار شکایت کرده‌اند.

جمال: ما در تپه‌حصار در حال علامت‌گذاری و محصور کردن منطقه هستیم؛ این مشکل را هم حل می‌کنیم. من تپه سیلک کاشان را دیده‌ام. آن تپه، یک‌سوم تپه‌حصار هم نیست.

مرآت: 2 میلیاردِ مذکور را چه می‌کنید؟

جمال: در همان‌جا هزینه می‌کنیم.

مرآت: چه می‌کنید؟

جمال: محوطه‌سازی، علامت‌گذاری، دیوارکشی و... داریم. خود مرمت تپه را هم خواهیم داشت.

نظر تک‌تک معارضان در تپه‌حصار را اخذ می‌کنیم

مرآت: کشاورزان برای انجام این اقدامات به شما اجازه می‌دهند؟

جمال: بله. ما تفاهم‌نامه‌ای آماده کردیم. با همراهی دادستان و فرماندار  نظرات تک‌تک معارضان را می‌گیریم، اگرچه وظیفه ما نیست. ما می‌توانیم بگوییم پروژه معارض دارد و پول را به تهران برگشت بدهیم. اما اگر این اعتبارات را برگردانیم، زیر سوال می‌رویم. تلاش می‌کنیم این اعتبارات را هزینه کنیم.

مرآت: بیش از 15 روز برای هزینه‌کرد اعتبارات فرصت دارید؟

جمال: بله تا 31 شهریور فرصت داریم.

مرآت: تا 31 شهریور، مشکل ملک ابراهیم‌خان ملاده و تپه‌حصار را حل می‌کنید و اعتبارات را هزینه می‌کنید؟

جمال: بله قطعا.

بودجه‌ای برگشت نخواهد خورد

مرآت: وعده می‌کنید که بودجه‌ها برگشت نخواهد خورد؟

جمال: صددرصد.

خیرخواهان: شما به تپه‌حصار و 2 میلیارد تومان اعتباری که برای آن درنظر گرفته شده در برابر 40 میلیارد تومان اعتبار مجتمع سرخه اشاره کردید. مجتمع سرخه، احداثی است و ما باید طی یک تا سه سال آن را احداث کنیم اما شما سوابق را درنظر بگیرید، از ابتدای ثبت محوطه تپه‌حصار تا کنون، ما چقدر در این منطقه هزینه کرده‌ایم؟ هزینه‌کرد ما در این منطقه طی 4 سال گذشته تا امروز بالای 10 میلیارد تومان بوده است.

 شما نباید طرح‌های مستمر را با طرح‌های احداثی مقایسه کنید. ما چندین‌سال است که به صورت مستمر برای مسجد جامع سمنان و بازارهای سمنان و شاهرود هزینه می‌کنیم.

جمال: مردم این‌ها را نمی‌دانند و ما باید این مطالب را بگوییم.

مرآت: در ارتباط با کاربری‌ها، به سینما و کتابخانه و... اشاره کردید. یک سوال این است که احداث این مجتمع با این مشخصات در زمره وظایف ارشاد نیست؟

جمال: ما باید برای مجتمع پاخور ایجاد کنیم که مجتمع باقی بماند. چه کنیم که سمنان از معبر به مقصد تبدیل شود؟ باید مسافر را به هر بهانه‌ای نگه‌داریم. مگر نمی‌گوییم 20 میلیون مسافر و زائر این مسیر عبور می‌کنند؟ چه جایی بهتر از کنار پلیس‌راه سرخه؟ زمین پیدا نمی‌شود. آن زمین با خون دل تهیه شد. این مسأله ربطی به جمال ندارد؛ هرکس که این سیاست را ادامه بدهد، موفق است.

درمانِ استان، تقویت گردشگری است. باید عامل‌های پیشران را تقویت کنیم.

برای مجتمع گردشگری سرخه مکان‌یابی شده بود

خیرخواهان: برای این مجتمع مکان‌یابی صورت گرفته و اکنون در آن هزینه می‌شود؛ چه بناهایی که مکان‌یابی نشدند و اکنون بلااستفاده مانده‌اند.

جمال: برای این که نگویند تعصبی در خصوص این پروژه وجود در استان وجود دارد، خود وزارت‌خانه کارفرما شده است. ما کارفرما نیست. افراد بسیار ماهری این مطالعات را انجام می‌دهند که 40 میلیارد تومان برای آن‌ها رقمی نیست. اگر می‌خواهیم مسافر در استان بماند، باید در این مجتمع فیلم سینمایی پخش شود و... تأسیسات گردشگری ما کجاست؟ پنج‌هزار مسافر به سمنان آمده، تخت اقامت کجاست؟ هتل کجاست؟

مرآت: این البته سوالی است که ما باید از شما بپرسیم.

جمال: حمایت کنید تا بشود. رسانه‌ها باید کمک‌مان کنند.

 

خانه حشمت‌اللشکر تنها سایت تاریخی سرخه است

مرآت: پرسش بعدی من در ارتباط با خانه حشمت‌اللشکر سرخه است که برای تملک آن یک میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده‌اید. شما پیش‌تر این ملک را تملک کرده بودید و قسمت اندکی از آن باقی‌مانده که طبق نظر کارشناسان، بین 200 تا 300 میلیون تومان ارزش دارد؛ با این وجود چرا یک میلیارد برای آن درنظر گرفته‌اید؟

جمال: اصلا این اعتبار اختصاص پیدا نکرده است. تا کنون 150 میلیون تومان از این اعتبار را تخصیص داده‌اند. البته اگر منظور شما ساختمان اداری است، اصلا ربطی به خانه تاریخی ندارد. سرخه یک سایت تاریخی دارد و آن خانه حشمت‌اللشکر است. باید این پایگاه را حفظ کنیم.

مرآت: شما پیش‌تر در چند نوبت، وعده ثبت جهانی چشمه‌علی دامغان را مطرح کرده‌اید؛ چرا این اتفاق هنوز نیفتاده است؟

جمال: ما در حال انجام مقدمات کار هستیم. الان در حال گرفتن مشاور هستیم. خودتان هم می‌دانید که کار کردن با اسناد خزانه، استقبال را کم می‌کند. من نمی‌توانم تاریخی برای به ثمر نشستن پروژه ثبت جهانی چشمه‌علی بیان کنم. تمام تلاش ما این است که دومین ثبت جهانی اتفاق بیفتد.

خیرخواهان: برای ثبت جهانی، چشمه‌علی باید دارای یک‌سری شرایط خاص باشد. اداره‌کل میراث می‌کوشد این شرایط را در آن منطقه احیاء کند. در این زمینه خیلی پیشرفت داشتیم و از مشاور هم استفاده کرده‌ایم.

بخش دوم این گفتگو به زودی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: میلیارد تومان اعتبار اختصاص پیدا کرده احداث مجتمع گردشگری مجتمع گردشگری سرخه میلیارد تومان احداث این مجتمع کارشناس بودجه اعتبار اختصاص اختصاص یافته میلیون تومان میراث فرهنگی بخش خصوصی اختصاص داده برنامه ریزی یک میلیارد رئیس جمهور ثبت جهانی سفر ریاست برای مردم جهان آباد تپه حصار چشمه علی داخل شهر اداره کل پرسش ها برای آن تا کنون کمپ ها چه کسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۵۷۶۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه بازدید کرد.   جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌همراه مرتضی صفری، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه بازدید کردند.

دیگر خبرها

  • افتتاح هتل و آغاز اجرای تله کابین خوشاکو در ارومیه
  • برگزاری جشنواره‌های ویژه گردشگری در اردبیل برنامه‌ریزی می‌شود
  • کلنگ‌زنی احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو در روز افتتاح هتل ۲ ستاره در ارومیه
  • بازدید معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌ها وزارت میراث‌فرهنگی از پروژه جداره‌سازی خانه گردشگری ارومیه
  • کلنگ احداث هتل و تله‌کابین خوشاکو ارومیه به زمین زده شد
  • تدوین رویدادهای فصل گردشگری در استان اردبیل
  • اجرای ۱۶ پروژه شاخص در مجتمع گردشگری صفه/ برای توسعه صنعت نشاط و تفریح تلاش می‌کنیم
  • تله‌کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • سبدی از اقدامات فنی، فرهنگی، زیرساختی، عمرانی و برقی در مجتمع گردشگری صفه