Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه سمنان از تلاش برای افتتاح خوابگاه جدید خواهران و آمفی‌تئاتر بزرگ دانشگاه در سال 99 می‌گوید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، پیش‌تر دو بخش از گفتگو با دکتر نصیری، رئیس دانشگاه سمنان را در دو موضوع سند چشم‌انداز سمنان و دانشگاه فرزانگان از نظر گذرانده‌اید. در بخش سوم و پایانی گفتگوی مرآت با رئیس دانشگاه سمنان به برخی از مسائل صنفی دانشگاه و پروژه‌های در دست افتتاح پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌مقدمه شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می‌کنیم:

مرآت: آیا قصد احداث خوابگاه و افزایش ظرفیت خوابگاهی را دارید؟

یکی از اهداف ما همین است. ما تا مهرماه سال آینده، خوابگاهی با ظرفیت 250 تا 300 نفر را افتتاح می‌کنیم. به تازگی مسئولان صندوق رفاه به سمنان آمده بودند و از روند پیشرفت کار خرسند شدند. این پروژه بالغ بر 60 درصد پیشرفت داشته است. مسئولان صندوق رفاه قول دادند که این خوابگاه را تجهیز کنند تا در مهرماه سال بعد بتوانیم از آن استفاده کنیم.

یکی از اقدامات من تا زمانی که در این سمت باشم، خوابگاه‌سازی است. اگر دانشگاه سمنان بخواهد در کشور نامدار باشد، باید ظرفیت‌های خوابگاهی خود را افزایش دهد. علاوه بر این، ما خوابگاه‌های خود در سطح شهر را نیز ساماندهی می‌کنیم؛ بر این اساس بناست که خوابگاه‌های سطح شهر را بفروشیم و در داخل دانشگاه، خوابگاه‌سازی کنیم.

امکانات فعلی خوابگاه‌های دانشگاه نیز در حد مطلوب است. ما یک سالن ورزشی به وسعت 1500 مترمربع ویژه خواهران احداث کرده‌ایم؛ سایت دوچرخه‌سواری و یک زمین چمن مصنوعی هم از امکاناتی است که در مجموعه خوابگاه خواهران وجود دارد. اگر بتوانیم یک خوابگاه دیگر برای خواهران در همان پردیس بسازیم، فوق‌العاده خواهد بود.

مرآت: آیا انتشار قراردادهای مربوط به سلف دانشگاه امکان‌پذیر است؟

این، یک اقدام حرفه‌ای نیست. در هیچ دانشگاهی این قراردادها را منتشر نمی‌کنند؛ اما این قراردادهای یکی از بهترین قراردادهای دانشگاه سمنان است و بعضا دانشگاه سمنان را در این زمینه مثال می‌زنند. ما با مشارکت پیمانکار خود سلف صنعتی را افتتاح کردیم که برای راه‌اندازی آن، دانشگاه 1.5 میلیارد تومان و پیمانکار 500 میلیون تومان هزینه کرده است.

فکر می‌کنم برای تکمیل دستگاه‌ها، به 300 تا 400 میلیون تومان اعتبار دیگر نیز نیاز است.

مرآت: هزینه رتق و فتق کتابخانه تازه‌ساخت دانشگاه در سال چقدر است؟

این مجموعه هنوز به طور کامل افتتاح نشده است. کار ساخت کتابخانه و آمفی‌تئاتر از سال 88 –و شاید پیش از آن- آغاز شده است. بخش کتابخانه این مجموعه افتتاح شده است. من در دانشگاه‌های ایران کتابخانه‌ای با این مشخصات ندیده‌ام. تمام تلاشمان را می‌کنیم تا بخش آمفی‌تئاتر مجموعه نیز در سال آتی به نام شهید سلیمانی، افتتاح شود. یکی از آرزوهای من اتمام کار این مجموعه است.

سازه این مجموعه منحصربفرد است. سالنِ مذکور، تنها سالن اجتماعات نیست؛ بلکه برای اجرای تئاتر، برنامه‌های موسیقایی و... ساخته شده است. سالن اصلی، حدود 10 هزار مترمکعب حجم دارد. من در مجموعه وزارت علوم چنین سالنی را سراغ ندارم. امیدواریم بتوانیم سال بعد این پروژه را افتتاح کنیم. سطح پروژه، در حد افتتاح توسط رئیس‌جمهور است.

هزینه‌های احداث مجموعه البته زیاد است. احداث یک ساختمان معمولی، در هر متر حداقل 4 میلیون تومان اعتبار نیاز دارد. بیش‌ترین تلاش ما برای جلوگیری از تعطیلی ساخت مجموعه بوده است. اگر احداث مجموعه متوقف شود و به طور مثال سه سال بعد کار مجددا آغاز شود، مطمئنا هزینه‌ها چندبرابر خواهد شد.

مرآت: تا این لحظه چقدر هزینه شده است؟

اجازه بدهید این رقم را اعلام نکنم؛ عنوان کردن آن لزومی ندارد. مطمئن باشید که بازرسی و دیوان محاسبات بر پروژه‌های دانشگاه نظارت می‌کنند. دانشگاه سمنان، یکی از نهادهای پاک استان سمنان است. پیمانکار باسابقه پروژه، تأسیسات مجموعه را پیش‌تر نصب کرده است؛ اگر قرار بود در حال حاضر تأسیسات را خریداری کنیم، ابدا امکان‌پذیر نبود و از پس هزینه‌های آن برنمی‌آمدیم.

مرآت: شما تا بحال با سرویس دانشگاه آمد و شد کرده‌اید؟

خیر. البته زمانی که معاون دانشجویی بودم، یکی‌دوبار برای بررسی شرایط سوار شدم اما از وقتی در این سمت هستم، از سرویس دانشگاه استفاده نکرده‌ام. البته دوست دارم از سرویس استفاده کنم.

مرآت: دانشجوها درباره زمان‌بندی حرکت سرویس‌ها و تعدادشان، نقدهایی دارند.

به دانشجوها حق می‌دهم اما انتظار دارم دانشجوها هم به ما حق بدهند. ارائه این سرویس‌ها، از جمله وظایف دانشگاه نیست اما سالانه 2 میلیارد تومان بابت ایاب و ذهاب دانشجویان به شهرداری سمنان پرداخت می‌کنیم. ما 20 اتوبوس از شهرداری کرایه می‌کنیم. شما پیگیری کنید و ببینید که دانشگاه‌های دیگر چگونه عمل می‌کنند؟ سرویس‌های دانشگاه‌های دیگر دانشجویان را تا کجای شهرها می‌برند؟

دانشگاه‌هایی که خارج از محدوده شهر هستند، از دانشگاه تا نخستین میدان شهر سرویس می‌دهند؛ مگر آن که خوابگاه داشته باشند تا روزانه سه چهار نوبت هم دانشجویان را به خوابگاه ببرند. وظیفه ما این است که دانشجویان را در نخستین میدان شهر، یعنی میدان استاندارد پیاده کنیم.

منتها حرف ما این است که در سمنان تاکسی و اتوبوس به اندازه کافی وجود ندارد و ایاب و ذهاب مشکل است؛ به همین خاطر دانشگاه این امر را تقبل می‌کند. سرویس‌های دانشگاه برای سال 99 تنها در برخی میدان‌های خاص توقف خواهند کرد. تکرار می‌کنم، آیین‌نامه به ما می‌گوید دانشگاه‌هایی که خارج از شهر هستند، باید دانشجو را تا نخستین میدان شهر برسانند. برای مهرماه سال 99، تغییراتی در ایاب و ذهاب خواهیم داشت.

مرآت: مهم‌ترین آرزوی شما برای سال 99 چیست؟

افتتاح پروژه‌ها که مهم‌ترین آن‌ها آمفی‌تئاتر است. افتتاح دانشکده مهندسی مواد و دانشکده نفت و نیز خوابگاه جدید از دیگر اقدامات ما خواهد بود. با افتتاح این مجموعه‌ها، تمرکز خود را بر تکمیل استخر دانشگاه معطوف خواهیم کرد تا این پروژه در سال 1400 به سرانجام برسد. ادامه روند خوابگاه‌سازی نیز از آرزوهای من است. دانشجو در هنگام انتخاب رشته باید از 4 سال خوابگاه داشتن، اطمینان حاصل کند.

مرآت: برای شما صمیمانه آرزوی توفیق داریم.

من هم برای شما و همکارانتان آرزوی موفقیت دارم.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه سمنان آمفی تئاتر سرویس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۱۲۴۰۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است

گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ونوس بهنود- در دل یک مرکز تجاری جایی که انتظار نمی‌رود، بهشتی از 161 هزار یار مهربان تو را فرامی‌خواند. باغی از کتاب‌ها که می‌توانی رایگان امانت بگیری.

محمد رحیم شربت ملکی زمانی کتابفروشی داشت. اما اتفاقی موجب شد عطوفت انسانی را ارجح دانسته و کتاب را از دنیای داد و ستد پول و زر به دنیای تبادل اندیشه و عشق بکشاند.

در گفتگویی که از وی در فضای مجازی موجود است می‌گوید زمانی که می‌دیدم کسی به کتابخانه مراجعه می‌کند و قدرت خرید ندارد، متأثر می‌شدم. دنبال فکری بودم که بتوانم کتاب را به دست کتاب‌خوان واقعی برسانم.این بود که ماجرای استتثنایی‌ترین کتابخانه ایران زمین شکل گرفت.

آقای ملک مدتی بعد از ماجرای مراجعات افراد به کتابفروشی این مجموعه را تبدیل به کتابخانه‌ای جهت امانت کتاب کرد. برای زنده نگاه داشتن یاد و خاطره پدر و مادرش و ایجاد چرخه‌های دانش افزایی و مطالعه، باغ کتاب ملک در مرکز تجاری ولنجک متولد شد. مالک این مجموعه حتی برای اینکه میزبان خوبی باشد در سال 75 مرکز کارشناسی و در سال 81 مدرک کارشناسی ارشد خود از رشته کتابداری و اطلاع‌رسانی را ضمیمه بینش متعالی خود ساخت.

131 هزار کتاب در گردش

این مجموعه که همنشینی 161 هزار کتاب است در طول زمان با همت مردم توسعه یافته است و امروز گفته می‌شود، نیمی‌از کتاب‌ها اهدایی خود مردم است. در وضعیت فعلی نیز حدود 131 هزار کتاب از تعداد کل کتاب‌ها در سراسر ایران و در شهرها و روستاها در گردش بوده و امانت در دست مردم است.

کتاب‌ها تا چندی پیش حتی به صورت موضوعی نیز قفسه‌بندی نشده بود و مخاطب با ورود به این ملک، با دریایی از کتاب‌ها مواجه می‌شد و باید می‌گشت تا الماسی که به سراغش آمده پیدا کند.  با قفسه‌بندی موضوعی بازدید‌ها بیشتر هم شده است.

موضوعاتی از جمله منطق، فلسفه، ادبیات، ادیان و مذاهب، کودک و نوجوان، زبان‌های خارجی، شعر، ادبیات و رمان و حتی کتاب‌های درسی دیده می‌شود و اینطور نیست که کتاب‌ها کیفیت لازم را نداشته باشد بلکه مردم با شور و اشتیاق بهترین و حتی کمیاب ترین کتاب‌های خود را به این مجموعه اهدا می‌کنند.

ببرید و 6 ماه بعد برگردانید

نه تنها در این کتابخانه فهرست جستجوی کتاب نیست بلکه مقوله‌ای به نام عضویت نیز وجود خارجی ندارد. در باغ بهشت کتاب به روی همه گشوده است و از 10 صبح لغایت9 شب در تمامی ‌روزهای هفته در خدمت علاقه‌مندان است. حتی قفسه‌ای در خارج از کتابفروشی با هزاران کتاب تعبیه شده که در صورت تعطیلی کتابخانه علاقه‌مندان بتوانند از آن جا کتاب خود را تهیه کرده و دست خالی نروند.

این مجموعه بر اساس اعتماد و رفاقت بنا شده و برای امانت کتاب‌ها هیچ مدرکی و حتی نام نویسی وجود ندارد. مراجعان کتاب‌ها را می‌برند و در صورتی که ساکن تهران باشند تا 6 جلد و در صورتی که از شهرستان‌ها آمده باشند تا 8 جلد می‌توانند کتاب با خود ببرند.

اما به گفته فعالان این کتابخانه، مردم اغلب کتاب‌ها را بر گردانده و حتی کتاب هم برای هدیه می‌آورند. شعار باغ کتاب ملک این است که اگر قادر نبودید کتاب را برگردانید حداقل به فرد دیگری برسانید تا او نیز مطالعه کند و گردش مطالعه برقرار بماند.

افرادی که در داخل ایران سکونت دارند می‌توانند کتاب‌های امانی را تا 6 ماه در نزد خود نگه دارند و افرادی که خارج از کشور هستند تا یک سال می‌توانند کتاب‌ها را در اختیار داشته باشند.

می‌توان گفت در وضعیتی که سه هزار و 741 باب  کتابخانه عمومی در کشور فعال است، باغ کتاب ملک به سادگی با ایجاد فضایی از دوستی و نشاط و اعتماد متقابل بیش از کتابخانه‌های عمومی ‌بازدید و مراجعه کننده داشته است و جالب آنکه هیچگاه نیازی به ارائه گزارش از عملکرد خود نداشته و در شبکه‌های اجتماعی محور اصلی را تقدیر از اهداکنندگان  کتاب و چهره‌های اهل قلم و خود مردم قرار داده است.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین خوابگاه متاهلی دانشگاه خلیج فارس افتتاح شد
  • خوابگاه‌های متاهلی دانشجویان در سطح استان بوشهر احداث می‌شود
  • وضعیت مبلغان کشور در ماه رمضان از زبان مدیرکل تبلیغ عمومی/ استقبال بی‌نظیر «تبلیغ اولی‌ها»
  • مجتمع آزمایشگاهی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی البرز افتتاح شد
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه+ فیلم
  • وجود بیش از ۱۰۰۰ خوابگاه متأهلی برای دانشجویان علوم پزشکی
  • ادامه حمایت دانشگاهیان سمنان از دانشجویان آمریکایی حامی غزه
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • افتتاح کتابخانه مرکزی رشت در رشد و بالندگی فرهنگی گیلان موثر است