Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه‌های سمنان و فرزانگان می‌گوید اگر دانشگاه فرزانگان به عنوان پردیس به فعالیت خود ادامه دهد، رشد خواهد کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، سال گذشته تقریبا در چنین ایامی، موضوع انحلال دانشگاه فرزانگان به یکی از موضوعات جنجالی شهر سمنان تبدیل شد. کار تا آن‌جا بالا گرفت که امام جمعه موقت سمنان، در نماز جمعه 26 بهمن، تصمیم برای انحلال دانشگاه را محکوم کرد و وعده داد که در صورت انحلال دانشگاه، مسئولان باید منتظر واکنش مردم باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهمن 97 و حذف تبصره ادغام

ظاهرا ماجرا از این قرار بود که یکی از معاونت‌های وزارت علوم به شدت بر رویکرد ادغامی و انحلالی تأکید داشت. انتشار گزارشی در این خصوص در مرآت واکنش‌های پرشماری را به دنبال داشت. از واکنش‌ افرادی که بر ضرورت ادامه فعالیت دانشگاه تأکید می‌کردند تا واکنش‌ دانشجویانی که از وضعیت دانشگاه ابراز نارضایتی می‌کردند. به فاصله کوتاهی پس از این وقایع، کمیسیون تلفیق مجلس، تبصره دولت در بودجه سال 98 مبنی بر ادغام و تجمیع واحدهای کوچک استانی با دانشگاه‌های بزرگ و توقف صدور مجوز واحدهای جدید را حذف کرد.

برداشت از حذف تبصره دولت: دانشگاه فرزانگان ادغام یا منحل نمی‌شود

معاون حقوقی وزیر علوم در واپسین‌روزهای بهمن‌ماه سال گذشته این خبر را اعلام کرده و گفته بود بر اساس تبصره مذکور به دولت اجازه داده می‌شد که با توقف صدور مجوز برای ایجاد هرگونه مرکز آموزش عالی واحدهای کوچک آموزش عالی در استان در یکی از دانشگاه‌های بزرگ استانی ادغام و یا تجمیع شود. برخی از حذف این تبصره چنین برداشت کردند که ماجرای ادغام یا انحلال دانشگاه فرزانگان منتفی شده است.

نصیری: دانشگاه فرزانگان را وارد مسائل سیاسی نکنید

با این وجود در هفتم خردادماه، همتی نماینده سمنان اعلام کرد که غلامی، وزیر علوم به دنبال انحلال دانشگاه فرزانگان سمنان است! در دوازدهم شهریورماه، وقتی ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور در سمنان با آیت‌الله شاهچراغی ملاقات کرد، آیت‌الله بر حفظ دانشگاه فرزانگان تأکید کرد. در نهم مهرماه سال جاری نیز نصیری، رئیس دانشگاه سمنان در گفتگو با خبرنگار مرآت از ادامه فعالیت دانشگاه گفت و از همگان خواست که این دانشگاه را وارد فضای سیاسی نکنند.

آیا معادلات تغییر کرده است؟

اما اکنون ظاهرا برخی معادلات تغییر کرده است. دکتر نصیری در گفتگو با مرآت از دیدگاه کارشناسی خود و کارشناسان وزارت علوم می‌گوید. از نگاه او اگر دانشگاه فرزانگان به عنوان یکی از پردیس‌های دانشگاه سمنان به فعالیت خود ادامه دهد، اوضاع بهتری پیش رو خواهد بود و با این وجود تأکید می‌کند که اگر مردم سمنان خواستار ادامه فعالیت مستقل این دانشگاه باشند، تصمیم‌گیری در این خصوص در حدود اختیارات او نخواهد بود. مشروح گفتگوی ما با رئیس دانشگاه سمنان را از نظر می‌گذرانید:

مرآت: آقای دکتر نصیری! آخرین تصمیمات اتخاذشده در خصوص ادغام یا انحلال دانشگاه فرزانگان سمنان را از زبان شما می‌شنویم.

بگذارید با هم روراست باشیم. در این ارتباط دو منظر وجود دارد؛ منظر من به یک کارشناس وزارت علوم با منظر من به عنوان یک شهروند تفاوت دارد. در ابتدا به عنوان کسی که 22 سال در مجموعه وزارت علوم کار کرده‌ام باید بگویم نظرات کارشناسان وزارت علوم درباره ساماندهی دانشگاه‌ها کاملا منطقی و عقلانی است. آن‌چه که این کارشناسان درباره دانشگاه فرزانگان می‌گوید به هیچ وجه ناظر بر تعطیلی این دانشگاه نیست؛ اتفاقا کمک به رشد دانشگاه است.

اگر دانشگاه ادغام شود از اساتید برجسته‌تری برخوردار خواهد شد

این کارشناسان می‌گویند دانشگاه فرزانگان در ذیل دانشگاه سمنان به عنوان پردیس خواهران رشد کند. جذب هیأت علمی در دانشگاه سمنان با رنکینگ 13 کشور صورت می‌گیرد و اگر دانشگاه فرزانگان پردیسی از پردیس‌های دانشگاه جامع سمنان باشد، از اساتید برجسته‌تری بهره‌مند خواهد شد. به واسطه پردیس شدن فرزانگان، امکانات بیش‌تری نیز از طریق دانشگاه سمنان به این مجموعه تزریق می‌شود.

برخی می‌گویند چرا باید دانشگاه را در حد پردیس تنزل بدهیم؟

به عنوان یک کارشناس می‌گویم که اگر این اتفاق بیفتد، دانشگاه فرزانگان، ظرف چندسال رشد چشمگیری خواهد داشت. همه این مسأله را منطقی می‌دانند. اما زمانی هست که کسی می‌گوید ما مجوز یک دانشگاه داریم، چرا باید آن را تا حد یک پردیس تنزل بدهیم؟ یک رئیس مستقل برای آن انتخاب می‌کنیم و دانشگاه هم به فعالیت خود ادامه بدهد.

میزان رشد دانشگاه‌های مستقل شهر را بررسی کنید

در این صورت شهر دارای دو دانشگاه می‌شود؛ دانشگاه فرزانگان که ویژه خواهران است و دانشگاه جامع سمنان. اما در این صورت چه اشکالی بوجود می‌آید؟ شما به دانشگاه‌های مستقل شهر سری بزنید و میزان رشد آن‌ها را ارزیابی کنید. درست نیست که من از این دانشگاه‌ها نام ببرم اما شما بررسی کنید که این دانشگاه‌ها چه زمانی تأسیس شده‌اند و اکنون چه وضعیتی دارند؟

دانشگاه به پردیس تبدیل شود، استقلال خود را حفظ خواهد کرد

چه اتفاقی برای این دانشگاه‌ها افتاده است؟ رشد آن‌ها بسیار اندک بوده است. حرف ما این است که دانشگاه فرزانگان نباید به چنین وضعیتی دچار شود. اگر این دانشگاه، به پردیس خواهران تبدیل شود، استقلال خود را حفظ خواهد کرد. اکنون نزدیک به 2 سال است که من به عنوان سرپرست دانشگاه سمنان و فرزانگان فعالیت می‌کنم.

از ابتدای مسئولیت من تا کنون، مساحت دانشگاه 2 برابر شده است

تا پیش از مسئولیت من، دانشگاه فرزانگان یک عضو هیأت علمی داشته و اکنون 5 عضو هیأت علمی دارد. مساحت دانشگاه دو برابر شده است. من پیش‌تر دو نیرو از دانشگاه سمنان را به دانشگاه فرزانگان بردم و اخیرا هم یک نیروی دیگر به این دانشگاه اضافه کردیم. شما تصور کنید که من از اختیاراتم در این زمینه‌ها استفاده نمی‌کردم؛ امکانات فعلی چگونه تأمین می‌شد؟

تصمیم‌گیری در خصوص ادامه فعالیت مستقل دانشگاه بر عهده وزارت علوم است

ما از ظرفیت‌های دانشگاه سمنان برای دانشگاه فرزانگان استفاده کرده‌ایم. منتها ممکن است مردم شریف سمنان اصرار کنند که دانشگاه فرزانگان داشته باشند؛ حتی اگر امکانات کمی داشته باشد. در این صورت من نمی‌توانم کاری بکنم. من سرپرست دانشگاه هستم و وزارت علوم در این‌باره تصمیم خواهد گرفت. این موضوعات را هم به عنوان یک کارشناس و هم به عنوان کسی که در این شهر زندگی می‌کند، به شما عرض کردم.

امیدوارم آن‌چه که خیر است برای مردم عزیز سمنان و دانشگاه فرزانگان رقم بخورد.

ساماندهی موسسات آموزش عالی در سال 99

مرآت: در آینده نزدیک تصمیمی در این خصوص اتخاذ خواهد شد؟

تنها چیزی که وزارت علوم اعلام کرده این است که ساماندهی موسسات آموزش عالی در سال 99 در دستور کار خواهد بود. این امر، امر محرمانه‌ای نیست و جراید نیز آن را اعلام کرده‌اند. اما من از این که دانشگاه فرزانگان در زمره موسسات در دست ساماندهی قرار دارد یا خیر، اطلاعی ندارم. من در جلسات تصمیم‌گیری در این خصوص حضور ندارم و افراد دیکری تصمیم‌گیرنده هستند.

مرآت: در گفتگوی پیشین با مرآت، شما به صراحت اعلام کرده بودید که ماجرای انحلال و ادغام دانشگاه فرزانگان به کلی منتفی است. بر این اساس، اکنون معادلات تغییر کرده است؟

طبق آن‌چه در جراید آمده است، در سال 99 ساماندهی موسسات انجام خواهد شد. واقعا اطلاعات من هم در همین حد است. منتها دانشگاه فرزانگان یا پردیس فرزانگان یقینا وجود خواهد داشت و رشد خواهد داشت.

بخش سوم این گفتگو با موضوع مسائل صنفی دانشگاه به زودی منتشر خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه فرزانگان ساماندهی موسسات دانشگاه سمنان آموزش عالی ادامه فعالیت اگر دانشگاه عنوان یک اعلام کرده دانشگاه ها وزارت علوم خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۱۹۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان گفت: دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در ایران بی‌نظیر بوده است و هیچ فردی نمی‌تواند دستاوردهای آن را نادیده بگیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمد فرامرزی امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت روز استاد و معلم اظهار کرد: بدون تردید آموزش باکیفیت رکن اصلی تمام دانشگاه‌ها است و مهمترین محصول و تولید این آموزش باکیفیت، فارغ‌التحصیلانی کارآفرین و اشتغال‌آفرین است و اساتید دانشگاه در خط مقدم این نقش‌آفرینی قرار دارند.

وی با اشاره به دهه سرآمدی آموزش افزود: دانشگاه اصفهان بنا بر مأموریت تعریف شده، شعار اختصاصی خود در خصوص این دهه را مبنی بر «آموزش الهام‌بخش، نیاز محور و اشتغال‌پذیر» اعلام کرد و توسط وزارت علوم، امروز تحت عنوان روز سرآمدی و آمایش آموزش عالی نام‌گذاری شده است.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در ایران بی‌نظیر بوده است و هیچ فردی نمی‌تواند دستاوردهای آن را نادیده بگیرد، اما نقاط ضعفی وجود دارد که باید رفع و نقاط قوت تقویت شود، از ابتدای سال ۱۴۰۰ برنامه‌ای تحت عنوان تحول آموزش عالی مدون و عملیاتی شدن آن مبتنی بر نیازهای جامعه آغاز شد.

فرامرزی با اشاره به فرایند انتخاب سرامدان آموزشی ادامه داد: سرآمدان آموزشی بر اساس شیوه نامه ۱۴۰۱ در سطح دانشگاه و سطح کشوری انتخاب می‌شوند و معیارهای متعددی برای انتخاب آنها مد نظر قرار می‌گیرد، در این خصوص پرونده نفرات برتر در کمیته انتخاب سرآمدان بررسی و ۲۴ نفر برگزیده شدند.

وی با اشاره به برنامه های انجام شده در هفته سرآمدی گفت: با همکاری دانشکده‌ها به صورت فعال، در سطح دانشگاه اصفهان حدود ۱۷ برنامه و مراسم ویژه به مناسبت روز معلم، ۱۲ کارگاه تخصصی با محوریت شعار این دوره، ۱۳ مورد نشست تخصصی در دانشکده‌ها و برگزاری ۳۰ عنوان سخنرانی اساتید برگزار شده است که جای خدا قوت دارد.

کد خبر 749475

دیگر خبرها

  • چالش حضور برنامه‌ریزی نشده اتباع خارجی در پردیس
  • برگزاری بیست و دومین نشست شورای عالی اتحادیه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ساحلی و دریایی
  • دستاوردهای آموزش عالی در ۴۰ سال گذشته در کشور بی‌نظیر بوده است
  • هرساعت اضافه‌کار پرستاران ۲۰۰۰۰ تومان است/احتمال افزایش مبلغ
  • رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی هوشمند معرفی شد
  • پلمب ۸ واحد مشاور املاک غیرمجاز در پردیس و بومهن + فیلم
  • مراکز فرهنگی کشور معطل خرابی مهر وزارت ارشاد!
  • جلسه هم اندیشی ساماندهی خدمات بهداشتی و درمانی اتباع خارجی در سیستان و بلوچستان
  • جشنواره تدریس برتر ساختگاه معلمان قوی برای ایران قوی است
  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان