Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشگاه سمنان در گفتگویی صریح و شفاف، ضمن تبیین سیاست‌های کلی حاکم بر سیاست‌ورزی بر دانشگاه، از خطوط قرمز دانشگاه در پرداختن به مسائل سیاسی سخن می‌گوید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، «صراحت» و «آرامش» شاید دو مولفه اساسی توصیفی باشد که می‌توان به رئیس دانشگاه‌های سمنان و فرزانگان در این گفتگو نسبت داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفتگوی ما با گلایه‌های رسانه‌ای آغاز شد؛ گلایه از این که برخی، به جای پرسش مستقیم، گمانه‌زنی می‌کنند! دکتر نصیری زرندی با این مقدمه اعلام آمادگی می‌کند که به هر پرسشی پاسخ دهد و این مطلع گفت‌و‌شنودِ نسبتا سیاسی ما با ایشان است. مطالعه این گفتگو را به ویژه به دانشجویان دانشگاه‌های سمنان و فرزانگان پیشنهاد می‌کنیم.

مرآت: به عنوان پرسش نخست، از سیاست‌های کلی حاکم بر سیاست‌ورزی در دانشگاه بگویید. صراحتا بگویید آیا اجازه آن را دارید که فضای سیاسی دانشگاه را بازتر کنید؟

سیاست‌های کلی دانشگاه طبیعتا از سیاست‌های کلی وزارت علوم و نظام نشأت می‌گیرد و این‌گونه نیست که ما در سمنان سیاست‌هایی جدا از سیاست‌های کلان داشته باشیم. من به عنوان یک مدیر وظیفه دارم که سیاست‌های کلان ابلاغی را اجرا کنم. در حوزه مسائل سیاسی باید اشاره کنم که ما در دانشگاه سه تشکل داریم. البته بسیج جایگاه خود را دارد و آن را تشکل حساب نمی‌کنیم.

در کنار بسیج، انجمن و مجمع اسلامی را داریم. خطوط قرمز ما برای فعالیت این تشکل‌ها و دعوت از سخنرانان همان چیزهایی است که رهبر انقلاب بارها فرموده‌اند. مثلا در دعوت از سخنرانان، فتنه 88 خط قرمز ماست. طبعا اجازه دعوت از افرادی که در فتنه سابقه داشته‌اند یا کسانی که به دلیل مسائل امنیتی در بازداشت بوده‌اند را صادر نمی‌کنیم و این دست افراد صلاحیت لازم برای سخنرانی در دانشگاه را ندارند.

ما صراحتا به دانشجویان می‌گوییم با مواردی که به مثابه عبور از خطوط قرمز نظام است، موافقت نمی‌کنیم. در سایر موارد تشکل‌ها کاملا آزاد هستند. در برخی از موارد، ما به دانشجویان می‌گوییم با برنامه شما موافقیم اما یک سخنرانِ جایگزین پیشنهاد بدهید یا شکل برنامه را به مناظره تغییر دهید. ما با مناظره ابدا مشکلی نداریم.

مرآت: در مورد عدم صدور مجوز حضور آقای حسن عباسی در دانشگاه چه مسأله‌ای وجود داشت؟

نمی‌دانم که نام ایشان به هیأت نظارت آمد یا خیر؛ ایشان خط قرمز نیستند اما با توجه به سخنرانی‌های تندی که دارند من ایشان را مناسب جو دانشگاه نمی‌دانم. با این وجود، اگر از ایشان دعوت شود، هیأت نظارت درباره حضور ایشان تصمیم می‌گیرد.

روش من، امنیتی کردن فضای دانشگاه نیست

مرآت: با این مقدمات، اگر کسی به شما تعریض کند که جو دانشگاه سمنان، امنیتی است، چه پاسخی خواهید داد؟

ابدا این‌گونه نیست و قبول ندارم. امنیتی به چه معناست؟ ما که درهای دانشگاه را باز کرده‌ایم. شما پوشش افراد را در دانشگاه بیینید و نحوه ورود و خروج را بررسی کنید؛ کجای دانشگاه ما امنیتی است؟ البته به لحاظ انتظامی امنیت دانشگاه باید حفظ شود اما روش من، تیم من و مدیر حراست دانشگاه امنیتی کردن فضای دانشگاه نیست. جالب است بدانید در زمان آقای دکتر هنربخش، فعالیت‌های یکی از تشکل‌های همسو با ایشان تعلیق شد؛ چون خلاف مقررات عمل کرده بود.

مرآت: مجمع اسلامی دانشجویان.

بله. مقابله با اقدامات خلاف قانون به معنای امنیتی کردن فضای دانشگاه نیست. اگر آزادی را به این معنا بگیریم که هرکس، هرکاری دوست دارد انجام بدهد، این آزادی، آزادیِ حیوانی است. اگر دوستان در قالب آیین‌نامه فعالیت کنند، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

باید مراقب باشیم در انتخابات از شخص خاصی حمایت نشود

مرآت: برای انتخابات مجلس شورای اسلامی برنامه ویژه‌ای خواهید داشت؟

این که جو سیاسی دانشگاه برای فعالیت سیاسی دانشجویان آزاد باشد، خواسته من هم هست؛ منتها باید مراقب باشیم که خدای ناکرده برای فرد خاصی تبلیغ نکنیم. این که اصولگرا پیروز انتخابات باشد یا اصلاح‌طلب یا مستقل به ما ربطی ندارد. بنده و تیمی که با من کار می‌کنند از شخص خاصی حمایت نمی‌کنیم.

مرآت: اجازه دارم گرایش سیاسی شخصی شما را بدانم؟

من خودم را سرباز انقلاب می‌دانم. واقعا خط و خطوط سیاسی ندارم. شأن من به من اجازه نمی‌دهد که بگویم اصلاح‌طلب یا اصولگرا هستم. شما در گذشته من هم خط و خطوط سیاسی پیدا نمی‌کنید. شاید برخی از دوستان از این سخنان من دلخور شوند اما من نه اصولگرا هستم و نه اصلاح‌طلب.

مرآت: برخی معتقدند که شما مایلید فضای سیاسی دانشگاه ایستا باشد و اتفاقی نیفتد که به کسی بربخورد!

من با این که بحران ایجاد شود مخالفم اما هرگز حالت ایستا را نمی‌پسندم. طبعا هیچ‌کس به دنبال دردسر نمی‌گردد اما من مدیریت ایستا را اساسا مدیریت نمی‌دانم. دوستان می‌خواهند به حضور برخی افراد خاص در دانشگاه مجوز بدهیم اما می‌دانم که نه تنها دانشگاه، بلکه شهر کشش آن را ندارد و بهم می‌ریزد. نمی‌توانم برخی مسائل را باز کنم اما ما حاضریم حتی همین افراد خاص در مناظره حاضر شوند اما من موافق این نیستم که میکروفون یک‌طرفه به دست آن‌ها بدهم.

مرآت: شما چقدر در برنامه‌ریزی‌های داخلی تشکل‌ها دست می‌برید؟

واقعا هیچ.

با بیان صریح مسائل جنسی در نمایشنامه‌ها مخالفیم

مرآت: مقصودم از شما، مجموعه دانشگاه است.

در برخی از مسائل دست می‌بریم. مثلا برخی تشکل‌ها برنامه تئاتر دارند. ما متن نمایش‌ها را در کمیته‌ای چک می‌کنیم. گاه برخی متن‌ها به گونه‌ای است که اگر در آن دست نبرید، نمی‌توان آن را شنید! گاهی کلمات رکیک در متون وجود دارد. گاه مسائل جنسی در این متون به طور واضح بیان می‌شود. ما با این‌ها مخالفیم. و البته با این که متون اصلاح می‌شود اما دوستان کار خودشان را می‌کنند!

ما بارها چوب این امر را خورده‌ایم. نامش را ممیزی یا هرچیز دیگری بگذارید؛ وقتی مسأله نامناسبی در متون وجود داشته باشد، باید اصلاح و حذف شود. اگر قرار است بدشان هم بیاید، بدشان بیاید! این جزو اصول کار ماست. دانشجویانی که وارد دانشگاه می‌شوند، پاک‌اند؛ نمی‌شود من تئاتری را اجرا کنم که در آن حرف‌های صریح جنسی زده می‌شود.

انتهای پیام/ح

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۴۹۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری

عباس عبدی در واکنش به اظهارات جنجال برانگیز مهدی نصیری گفت: مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

به گزارش خبرآنلاین، ادعاهای اخیر مهدی نصیری در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی که خواستار آن شده بود اپوزیسیون شکاف بین مصطفی تاج‌زاده و رضا پهلوی را با یک اتحاد پر کنند، با واکنش‌هایی همراه شده است. او مدعی است که پادشاهی مشروطه و جمهوری‌خواهی می‌توانند متحد شوند.

عباس عبدی، تحلیلگر و فعال سیاسی اصلاح طلب، ضمن آنکه تاکید دارد «براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست»، می‌گوید؛ «مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.»

عبدی به سکوت اصولگرایان نیز کنایه می‌زند و می‌گوید؛ «واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند اما…»

مشروح گفتگوی عباس عبدی را بخوانید؛

آقای عبدی! پس از گفتگوی آقای نصیری با بی‌بی‌سی انتقادهای زیادی بویژه از سوی اصلاح‌طلبان داخلی مطرح شد، تحلیل شما چیست؟

واقعیت این است که در این مورد خاص اصولگرایان عزیز هستند که باید موضع‌گیری صریحی می‌کردند، آنان که درباره همه چیز برای اعلام موضع پا به رکاب هستند در این مورد سکوت کرده‌اند. ولی چون نمی‌خواهند به انتساب گذشته ایشان اشاره شود یا به این علت که به درستی گمان می‌کنند موضع‌گیری آنان فاقد نفوذ است زحمت این کار را بر دوش اصلاح‌طلبان انداخته‌اند.

عبور نصیری از منتهی الیه حکومت به منتهی الیه اپوزیسیون به سرعت رخ نداده است

فکر می‌کنید که چرا آقای نصیری فرایند عبور از منتهی‌الیه حکومت را تا منتهی‌الیه اپوزیسیون طی کرده است؟ و چرا با ایشان برخورد نشد و به راحتی اجازه خروج هم داشتند.

واقعیت این است که گرچه عبور این فاصله از سوی آقای نصیری موجب تعجب است ولی خیلی هم فوری رخ نداده است و چند سال طول کشیده است. این پدیده در میان جناح اصولگرایان حاکم مسبوق به سابقه است و تا کنون افراد زیادی این مسیر را رفته‌اند.

علت هم این است که آنان از نزدیک شاهد موارد بی‌صداقتی یا توطئه‌چینی و دودوزه‌بازی و در نهایت عمق اندک افکار در آن سو هستند. ابتدا خود را توجیه می‌کنند و می‌گویند انشاالله گربه است ولی وقتی زیاد شد از درون خالی می‌شوند و کافی است یک تجربه منفی شخصی هم پیدا شود و به یکباره از آن‌ها عبور نمایند.

درباره‌عدم برخورد و آزادی خروج هم بیش از آن که نکته‌ای متوجه آقای نصیری باشد مربوط به تبعیض‌ها و بی‌عدالتی‌های رفتاری جاری است که موجب می‌شود کسانی را برای زدن کوچکترین حرفی احضار کنند و برای انتقاد از حجاب اجباری چنین تحت فشار قرار گیرند، دیگران با بیان تندترین مواضع آزاد باشند. در واقع باید با همه همینگونه با سعه صدر مواجه شوند. امیدواریم که چنین شود. مبنای رفتار نباید سیاسی باشد باید قضایی محض باشد.

فارغ از اینها به نظر شما ایشان چرا رفت؟

ما وظیفه داریم همان را که گفته باور کنیم مگر این که شواهد دیگری در نقض آن بیان شود. ولی مشکل آقای نصیری این است که به دلائل پیش‌گفته و سوابق موجود، احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام شده ایشان همدلی کند، لذا همه در پی یافتن طرح و برنامه‌ای پیچیده در پشت ماجرا هستند. با این حال باید منتظر بود تا حقیقت روشن شود.

به نظرتان آن طرف از او استقبال خواهند کرد؟

پاسخ به این پرسش سخت است. آن طرف نیروهای پراکنده و با وابستگی‌ها و کارفرمایان سیاسی و فکری و حتی مادی گوناگونی هستند. بعلاوه در سطح اظهار نظر که افراد حرف‌های خودشان را می‌زنند ولی در سطح همکاری بعید می‌دانم که با وجود چنین وضعی اعتماد کسی برای اقدام عملی جلب شود.

براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست

به عنوان آخرین سوال فکر می‌کنید ایده او برای کسانی جذاب است؟

دنیای سیاست بیش از این که دنیای ایده‌ها باشد دنیای قدرت است. میان قدرت و ایده باید رابطه نزدیکی باشد. این حرف‌ها را دیگرانی هم در خارج زده‌اند ولی بسرعت به حاشیه رفته‌اند. در شرایط کنونی همان کسانی که علیه آنان حرف می‌زد، قدری از این فضا بهره‌مند می‌شوند.

به نظرم یک دو راهی قرار خواهد داشت که هر دو سویش زیان است. ولی ایده او بیشتر ناشی از این است که سیاست به امری شخصی تقلیل یافته و گویی اراده‌های افراد به تنهایی منشأ اثرات تعیین کننده است. بعلاوه براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست.

فارغ از این که با کدام‌یک موافق باشیم یا خوب بدانیم راه میانبری هم وجود ندارد. برخی خواسته‌اند تحت عنوان تحول‌خواهی راه میانه نشان دهند در حالی که تحول‌خواهی بر مضمون و محتوا تاکید دارد که هم می‌تواند شامل اصلاح‌طلب شود و هم برانداز. در حالی که این دو شیوه فعالیت سیاسی هستند. مثل زمان انقلاب که همه برانداز شدند با محتواهای کاملا متفاوت و حتی متضاد از یکدیگر. شیوه و راهبرد سیاسی قابل میانبر زدن نیست.

دیگر خبرها

  • مخالف تک صدایی در دانشگاه‌ها هستیم
  • تشکری هاشمی: قرارداد ۲ میلیارد یورویی با چین را فقط در سایت‌ها و فضای مجازی دیده‌ام
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • رژیم صهیونیستی خط قرمز امنیتی آمریکا است
  • رژیم صهیونیستی جزیی از «خطوط قرمز امنیتی در آمریکا» است
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری
  • تاکید بر برخورد قانونی با سایتهای ضد اخلاقی مازندران در فضای مجازی
  • جلائی‌پور، استاد دانشگاه: برای عملیات «وعدهٔ صادق» به قدر کافی پیوست‌های دیپلماتیک و مربوط به سیاست داخلی و اقتصاد تمهید و عملیاتی نشده/ به جای انسجام داخلی و افزایش همبستگی ملی و رضایت عمومی شهروندان، شاهد تجدید طرح گشت ارشاد بوده‌ایم
  • بن‌گویر با دنده‌های شکسته مرخص شد
  • واکنش یک استاد دانشگاه تهران به ادعای وزیر: اخراجم سیاسی بود