Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان از تلاش برای جهانی کردن طرح «نذرواره حسینی» خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، اجرای دو طرح «نذرواره حسینی» و «احسان حسینی» بهانه‌ای شد تا میزبان محسن مسعودی‌راد، مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان باشیم. در ذیل این دو طرح، درباره مسأله مهم فقرزدایی نیز سخن گفتیم و رویکردهای کلان کمیته امداد در این حوزه را واکاوی کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌مقدمه شما را به مطالعه این گفتگو دعوت می‌کنیم.

مرآت: در ابتدا اگر در حوزه رسانه سخنی دارید آن را می‌شنویم.

هر قدر ارتباط و همراهی رسانه‌ها با نهادهایی که اهتمام آن‌ها بر فقرزدایی است بیشتر شود، تأثیر عملکرد این نهادها بیشتر خواهد شد. در شرایط اقتصادی موجود فشار اقتصادی شدیدی بر فقرا وارد می‌شود و برای این که صدای شکستن ستون فقرات فقرا به جامعه برسد نیازمند کار رسانه‌ای هستیم.

مرآت: می‌دانیم که این روزها مشغول اجرای طرح «نذرواره حسینی» هستید. توضیحات شما را درباره این طرح می‌شنویم.

نگاهی به آیات قرآن نشان می‌دهد که خداوند همه امور را با فقرزدایی پیوند داده است و از هر مسأله‌ای به نفع محرومین بهره‌برداری کرده است؛ کما این که در نماز، روزه، حج و... نوعی شرط قبولی وجود دارد که با فقرزدایی فراهم می‌شود. ما بر اساس همین آموزه به دنبال آنیم که از همه مناسبت‌ها و فرصت‌ها در جهت فقرزدایی بهره ببریم. مثلا ما در ایام محرم و صفر شاهد افزایش نذورات مردم هستیم و کمیته امداد خمینی(ره) می‌کوشد که از این فرصت که در آن مردم به طور گسترده با انگیزه‌های دینی وارد میدان می‌شوند، برای فقرزدایی بهره ببریم و نذورات مردمی را در این راستا جهت‌دهی کنیم. این امر سبب می‌شود که نذورات مردم به صورت هدفمند به جامعه هدف برسد.

بر همین مبنا، به واسطه نیت یکی از خیران، بنا شد که 72 دیگ نذری در 72 شهرستان برای اطعام عزاداران سیدالشهداء(ع) برپا شود. هریک از این دیگ‌ها به نام یکی از شهدای مظلوم دشت کربلا نامگذاری شده است و درباره زندگی آنان نیز کار فرهنگی صورت می‌گیرد. طبخ غذا در این طرح با همکاری عامه مردم، خیرین و مدیریت هیئات مذهبیِ قویِ شناسایی‌شده صورت می گیرد. تلاش ما این است که دامنه این اقدام را به اقصی نقاط کشور و بلکه جهان اسلام گسترش دهیم.

ما تشکلی را راه‌اندازی می‌کنیم تا در مناسبت‌های دیگر نیز این اقدام تداوم داشته باشد؛ کما این که در اهواز شاهد جمع‌آوری کمک‌ها و طبخ و توزیع غذا در عید غدیر بودیم. در شهر اهواز با همین سازوکار حدود 124 هزار پرس غذا توزیع شد. امروز طرح «نذرواره حسینی» در 21 شهر اجرا می‌شود. در استان سمنان، بخشی از غذاهایی که در این طرح طبخ می‌شود را برای محرومین اختصاص داده‌ایم و از آن‌جا که استان ما بین‌الحرمین و طریق‌الرضا(ع) است، بخشی از غذاها به مسافران و زائران اختصاص می‌یابد.

دو ضلع دیگر این طرح، آستان قدس رضوی و موسسه قومس هستند که توسط خیر ارجمند، جناب آقای امیرآبادیان مدیریت می‌شود. آقای امیرآبادیان با قرار دادن مبالغ مشوق برای استان‌های مختلف، سبب توسعه این طرح شدند. امیدواریم که این تشکیلات بتواند امر خدمت‌رسانی به مردم را در طول سال نیز ادامه دهد.

مرآت: فارغ از مدیریت توزیع نذورات، سهم کمیته امداد در این طرح چقدر است؟

وظیفه کمیته امداد حمایت و پشتیبانی از خیرین است. هدایت خیرین، به صف کردن مراکز نیکوکاری و شناسایی و اتصال محرومین به این طرح نیز از دیگر اقدامات ماست.

مرآت: این طرح مجموعا چقدر هزینه دارد و چه تعداد از محرومین استان از آن بهره‌مند می‌شوند؟

در تمامی شهرها سوخت، پایه، دیگ و... از سوی خیر محترم تهیه می‌شود. نذرواره در هر شهر حدود 70 میلیون تومان هزینه دارد که 20 میلیون تومان از آن توسط خیر تأمین می‌شود. اما اتفاق جدیدی که مدل آن به عنوان یک الگو در حال تسری به سراسر کشور است، طرح «احسان حسینی» است که در جریان آن 20 تن مواد غذایی در قالب سبد کالا به محرومین اعطا می‌شود. اکنون طرح احسان حسینی در شهرستان‌های مختلف با طرح نذرواره حسینی گره خورده است.

مرآت: این اقدامات را چقدر در فقرزدایی واقعی موثر می‌دانید؟

ما در این طرح‌ها، تعاملاتی را با خیریه‌ها برقرار می‌کنیم. برای این منظور طراحی یک سامانه نرم‌افزاری را نیز پیش‌بینی کرده‌ایم که مقدمات آن انجام شده است. در این دست طرح‌ها مشارکت خیرین، خیریه‌ها و مراکز نیکوکاری جلب می‌شود. در کنار این امر، ما مراکز نیکوکاری را تقویت می‌کنیم تا کار محرومیت‌زدایی بر عهده آن‌ها قرار بگیرد. یکی از آفاتی که در زمینه محرومیت‌زدایی وجود دارد این است که بسیاری از کمک‌ها در واقع کمک به تشدید وابستگی است. رفع این مسأله پس از همگرایی مذکور مدنظر ماست.

امروز عمده کمک‌ها به حوزه‌های معیشتی انتقال یافته است. متأسفانه وضعیت ما از فقر نسبی به فقر معیشتی تنزل یافته است اما نگاه ما باید معطوف به توانمندسازی باشد و نه وابسته کردن محرومین به کمک‌ها.

مرآت: وضعیت همگرایی دستگاه‌ها در استان سمنان برای توانمندسازی محرومین را چطور ارزیابی می‌کنید؟

استان سمنان به لحاظ فرهنگی، اجتماعی و علمی ویژگی‌های خاصی دارد و ما این استان را در کمیته امداد یک استان مشارکتی و نه حمایتی می‌دانیم. حتی سمنانی‌های مقیم خارج از استان و خارج از کشور نیز تمایل به مشارکت دارند و نیاز است که کسی آن‌ها را هدایت کند. همگرا و هدفمند کردن موسسات و افراد از جمله اهداف ماست تا کمک‌ها به طور موثرتری به محرومین ارائه شود و به معنای واقعی، فقرزدا باشد.

مرآت: از نگاه شما چرا با وجود کمیته امداد بخشی از مردم برای کمک به سمت افراد و مجموعه‌های نامطمئن می‌روند؟ با این توضیح که بعضا شاهد بوده‌ایم، کمک‌هایی که برخی اشخاص جمع‌آوری می‌کنند به درستی به دست نیازمندان نمی‌رسد. پرسش دیگر من این است که کمیته امداد چقدر اهتمام دارد که در کنار اجرای طرح‌های بزرگ، حرکت‌های تبلیغی بزرگی نیز انجام دهد؟

دشمنی که دیروز هجمه نظامی را وجه همت خود قرار داده بود، امروز سمت و سوی هجمه خود را به سمت معیشت و اقتصاد معطوف کرده است. یک امپراتوری رسانه‌ای نیز پشت این هجمه‌هاست. در همین راستا دشمنان کوشیده‌اند تا اعتماد عمومی نسبت به کمیته امداد را مورد هدف قرار بدهند و تا حدودی هم موفق بوده‌اند. انتظار ما این است که رسانه‌ها به یاری کمیته امداد امام خمینی(ره) و دیگر دستگاه‌هایی که در راستای بهبود وضعیت معیشت مردم می‌کوشند بیایند.

یکی از اهداف رسانه‌های دشمن، تعطیل کردن دستگاه امام حسین(ع) به نام کمک به محرومان است. فقرزدایی با حذف دستگاه انسان‌ساز امام حسین(ع) صورت نمی‌گیرد. فقرزدایی بدون امام حسین(ع)، بدون اعتقاد به امامت و دین به هیچ وجه مورد قبول نیست. از همین‌روست که ما باید اتصال محرومان به دستگاه امام حسین(ع) را تقویت کنیم.

من البته معتقدم که نذورات باید به سمت فقرزدایی هدایت شود. طرح‌های «احسان حسینی» و «نذرواره حسینی» توأمان هدف فقرزدایی و اتصال محرومان به دستگاه امام حسین(ع) را دنبال می‌کنند. انتظار ما این است که رسانه‌های ما جایگاه و محتوای این حرکت را دریافت کنند و آن را در ابعاد کشوری منتشر کنند. این امر به الگوسازی کمک می‌کند.

مرآت: بخشی از جامعه هدف شما در حوزه توانمندسازی احتمالا به دلایل مختلف توانمند نمی‌شوند. آیا آماری در این خصوص در دست دارید؟

من معتقدم که نمی‌توان گفت بخشی از جامعه هدف توانمند نمی‌شوند. همه افراد امکان توانمند شدن دارند. ما افراد معلولی داریم که از افراد سالم زیباتر طراحی می‌کند. افراد به ظاهر کم‌توانی داریم که ذهن بسیار فعالی دارند. این استعدادی است که خداوند در وجود افراد قرار داده است. پیش‌تر خود کمیته امداد استعدادسنجی کرده و مثلا اعلام کرده است که 50 درصد فاقد استعداد هستند؛ این هم یک خطاست.

چرا ما باید افرادی که می‌توانند کار انجام بدهند از رده خارج می‌کنیم؟ما نتوانسته‌ایم ظرفیت‌های افراد را به درستی شناسایی کنیم. خداوند هیچکس را بدون استعداد خلق نکرده است؛ این ماییم که باید استعداد افراد را کشف کنیم. مسأله دیگر ما فقدان فرهنگ کار است. در مواردی برخی افراد که در کارخانه‌ها مشغول بکار شده‌اند، پس از چند روز از حضور در محل کار امتناع کرده‌اند!

مرآت: پرسش من این است که توانمندسازی با چه آهنگی رو به رشد است؟

ما حدود 4 هزار و 500 طرح جاری در سراسر استان داریم و نیروهای ما اجرای این طرح‌ها را یک به یک و با اولویت مناطق محروم بررسی می‌کنند. در مجموع  ممکن است دو تا سه سال طول بکشد تا بتوانیم همه جامعه هدف را تحت پوشش طرح‌های اشتغالزایی قرار بدهیم.

مرآت: داده‌های عام نشان می‌دهد که فشار اقتصادی بر مردم تشدید شده است. شما در مجموعه کمیته امداد این موضوع را احساس کرده‌اید؟

بله این موضوع کاملا احساس می‌شود. کسانی که تا الان خانه‌دار نشده‌اند، با این وضعیت تورم، خانه‌دار شدنشان شبیه به رویاست! دیروز عده‌ای در معرض فقر بودند و امروز در چاله فقر گرفتارند.

مرآت: آیا برنامه‌ای برای هدایت کمک‌ها به سمت سرمایه‌گذاری و کسب درآمدهای پایدار در دست انجام دارید؟

استراتژی قرآن همین است. ما باید نیازهای افراد را به طور اساسی مرتفع کنیم. تلاش ما این است که با پرداخت وام‌هایی در راستای اشتغالزایی این مهم را محقق کنیم. معتقدیم نگاه‌ها باید در این حوزه اصلاح شود.

مرآت: بابت وقت ارزشمندی که در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم.

من هم از شما و همکارانتان قدردانی می‌کنم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۰۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۶ درصدی مشارکت های مردمی در کمیته امداد

حبیب‌الله آسوده اظهار کرد: طی ۱۲ ماه سال گذشته در مجموع ۲۰ هزار و ۹۲۵ میلیارد تومان در حوزه مشارکت‌های مردمی جمع‌آوری شده که از این میزان، ۲۶۹۹ میلیارد تومان آن مربوط به زکوات، ۴۵۷۲ میلیارد آن مربوط به اکرام و ایتام و ۹۳۱ میلیارد تومان آن مربوط به صدقات است.

وی با بیان اینکه ۱۲۰ درصد برنامه عملیاتی طی سال گذشته در معاونت کمیته امداد محقق شده است.

به گفته آسوده، میزان مشارکت‌های مردمی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته با رشد ۲۶ درصدی همراه بوده است.

معاون توسعه مشارکت‌های مردمی کمیته امداد خاطرنشان کرد: صدقات جمع‌آوری شده در کمیته امداد در امور معیشتی، تامین جهیزیه و لوازم ضروری زندگی، امور تحصیلی و درمان خانواده‌های تحت حمایت هزینه می‌شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • کمک ۸۴ میلیون دلاری بانک جهانی به افغانستان
  • ۸۵۰ هزار دانش‌آموز دانشجو تحت حمایت کمیته امداد هستند
  • توزیع ۵۰۰ کیسه آرد در بخش گافر و پارامون بشاگرد
  • طراحی سامانه «آی محسن» برای کمک به محرومین جهان اسلام
  • گام سوم طرح یاس در اردبیل اجرا می‌شود
  • رشد ۲۶ درصدی مشارکت های مردمی در کمیته امداد
  • شهریاری: ظرفیت جهان اسلام را برای کمک به غزه استفاده بگیریم
  • فرهنگ خیر و احسان ایرانی در حوزه برون‌مرزی ترویج می‌شود
  • شبکه خیریه‌ها و خیران خارج از کشور ایجاد می‌شود
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری میان کمیته امداد و مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی