Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی می‌گوید هنوز تصمیمی برای حضور در انتخابات نگرفته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، مدتی این مثنوی تأخیر شد! چندی قبل دکتر احمد همتی، نماینده مردم شهرستان‌های سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای به بهانه روز خبرنگار به مرآت آمدند و نشستی با خبرنگاران این مجموعه خبری داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشست در واقع نشست دو صاحب رسانه بود؛ بنابراین گفتگوی ما نیز بیشتر ناظر بر موضوع رسانه بود. پاره‌ای از اشتغالات مانع از آن شد که مطابق وعده، مشروح این گفتگو را با شما مخاطبان ارجمند به اشتراک بگذاریم اما اینک و با پوزش از تأخیر، این گفتگو را از نظر می‌گذرانید.

 

مرآت: جناب آقای دکتر همتی! از منظر یک نماینده مجلس و نیز یک صاحب رسانه، فعالیت شبکه اطلاع‌رسانی مرآت را چطور ارزیابی می‌کنید؟

مرآت انصافا کار خود را خوب و دقیق به انجام رسانده است. ما با رسانه‌های کشوری سر و کار داریم و در بسیاری از مواقع، با پرسش‌های ناپخته‌ و نسنجیده‌ای مواجه می‌شویم؛ حتی پرسش‌هایی از ما می‌شود که از فرط ناسنجیده بودن اساسا پاسخی ندارد اما پرسش‌های مرآت پخته و سنجیده است و پاسخ‌ها هم به همان نحوی که بیان شده‌اند انعکاس می‌یابند. این مسأله جای تقدیر دارد. من خوشحالم که منشأ این خبرگزاری -که وزنی دارد- در استان خود ماست و فکر می‌کنم که می‌شود مرآت را در استان‌های دیگر نیز توسعه داد و کار آن را به صورت کشوری دنبال کرد.

مرآت: البته مسائل مالی چنان‌که گریبانگیر بسیاری از رسانه‌هاست، مرآت را نیز با مشکل مواجه کرده است.

موضوعی که ما رسانه‌ها باید به آن بپردازیم این است که کشور در حالت رکود تورمی قرار دارد. ما باید به ریشه‌های این مسأله بپردازیم و متأسفانه کمتر به آن پرداخته می‌شود. ما در این 40 سال به صورت رسمی و غیررسمی کارهایی کرده‌ایم و حرف‌هایی زده‌ایم که هزینه‌های بیهوده برای کشور و تولید و اقتصاد ایجاد کرده‌ایم و این امر منجر به رکود تورمی شده است. در این میان چه کسی ضرر می‌کند؟ همه!

مرآت: معتقدید رکود تورمی ماحصل برخی حرف‌ها در 40 سال گذشته بوده است؟

درست گوش نکردید! برخی از حرف‌ها و رفتارهای ما.

مرآت: مثال می‌زنید؟

شما باید این کار را بکنید. همه‌چیز نباید آماده باشد. ببینید کدام حرف‌ها و رفتارها برای کشور ما بیهوده هزینه درست کرده است. بررسی کنید این حرف‌ها و رفتارها شامل چه مواردی هستند. همه ما این وظیفه را داریم. این بررسی باعث می‌شود که لااقل آن حرف‌ها و رفتارها تکرار نشود. اگر این مسأله را حل کنیم، کشور به رونق تولید و رونق اقتصادی می‌رسد. آن وقت می‌بینید که برای شما صف می‌کشند تا آگهی بدهند و روزنامه بخرند و... الان در سیکل منفی هستیم چون به ریشه‌ها نمی‌پردازیم.

 

مرآت: ما هم معتقدیم که برخی از حرف‌ها و رفتارها و رویکردها برای کشور هزینه درست کرده است. از طرفی برای برخی از رسانه‌ها هنوز هم صف می‌کشند! رسانه‌ای که بخواهد منتقد و مستقل باشد، بالاخره جایگاهی در بین بسیاری از ادارات دولتی نخواهد داشت! بگذارید بپرسم که شما استقلال رسانه‌ها در استان سمنان را چطور ارزیابی می‌کنید؟

در سطح استان، خوشبختانه مسئولان ذیربط مانعی بر سر راه رسانه نبوده‌اند. عموما سخت‌گیری بر سر راه رسانه‌ها وجود ندارد.

مرآت: چون عموما انتقاد صریحی از نهادها نمی‌شود! اگر وارد واکاوی مفاسد اقتصادی بشوید، آن‌گاه موانع را خواهید دید!

نمی‌دانم چقدر بیان مردم را مطالعه کرده‌اید. ما تندترین انتقادات را در چارچوب‌های مشخص قانونی می‌نویسیم و ندیده‌ایم که برایمان مانعی ایجاد شود!

مرآت: این هم یک دلیل مهم دارد. شاید بتوان گفت که درهم‌آمیختگی قدرت و رسانه می‌تواند تا حدی فسادزا باشد. قدرت، رسانه را تحت تأثیر قرار می‌دهد. شما اکنون در سمت قدرت ایستاده‌اید. ممکن است حتی نهادی به نیت سوء مثلا رپورتاژی به شما بدهد یا چیزی شبیه به این!

دکتر احمد همتی: می‌تواند چنین چیزی وجود داشته باشد.

سیدمحمد نجاتی(از عوامل روزنامه بیان مردم): من به این مسأله پاسخ بدهم؟

دکتر احمد همتی: خیر!

مرآت: خیر!

سیدمحمد نجاتی: من باید به یک نکته اشاره کنم. بیان مردم از دی‌ماه سال گذشته روزنامه شده است. شما حجم رپورتاژها و آگهی‌های دی‌ماه تا اردیبهشت‌ماه را با حجم رپورتاژها و آگهی‌های اردیبهشت‌ماه تا تیرماه مقایسه کنید. می‌خواهم بگویم مسأله رپورتاژها اصلا ربطی به دکتر همتی ندارد و فردی که دارد در این زمینه کار می‌کند(سیدمحمد نجاتی) تأثیر داشته است.

مرآت: من فقط به یک نکته روانشناختی اشاره کردم؛ بالاخره این که بیان مردم رسانه یک نماینده مجلس است در نگاه مسئولان ادارات به آن موثر است.

دکتر همتی: من رسما اعلام می‌کنم روزنامه بیان مردم اجاره نمی‌دهد و تجهیزات آن با پول شخصی خریداری شده است و چند وام 18 درصد هم اخذ کرده‌ایم و اکنون فکر می‌کنم که باز هم باید وام بگیریم. اگر آن‌گونه بود که شما می‌گویید، ما نباید از جیب خودمان هزینه می‌کردیم.

 

مرآت: اکنون در بیان مردم از جیب هزینه می‌کنید؟

دقیقا.

مرآت: اجازه دارم بپرسم ماهانه چقدر هزینه می‌کنید؟

دکتر همتی: ما حداقل سه وام 18 درصد گرفته‌ایم و باز هم از جیب خودمان هزینه می‌کنیم. حساب‌های ما کاملا منفی است.

سیدمحمد نجاتی: آقای دکتر همتی اصلا و ابدا دخالتی در رپورتاژها ندارند. در حال حاضر ماهانه 25 شماره از بیان مردم منتشر می‌شود که چاپ هر شماره یک میلیون و 200 هزار تومان هزینه دارد.(مجموعا ماهانه 30 میلیون تومان)

مرآت: بحث بر سر این بود که شما فرمودید مانعی بر سر راه انتقاداتتان در بیان مردم وجود ندارد. موضوع رپورتاژ تنها به عنوان یک نمونه (از سوگیری ذهنی مسئولان ادارات) مطرح شد.

دکتر همتی: وضعیت مالی روشن شد؟ گمان نشود که بیان مردم اکنون درآمدی دارد. هدف ما هدف فرهنگی-اجتماعی بوده است.

مرآت: در انتخابات اسفندماه امسال شرکت می‌کنید؟

معلوم نیست.

مرآت: احتمال آن بیش از 50 درصد است یا کمتر از 50 درصد؟

واقعا معلوم نیست. ما حتی محاسبه نکرده‌ایم که چند درصد احتمال دارد. سری قبل هم روز آخر آمدیم و همه هم به ما خندیدند که چرا تا الان نگفتی؟ من هم گفتم شرایط روز مرا به این نتیجه رساند که باید بیایم.

مرآت: احساس تکلیف کردید.

باید شرایط را ببینیم. اگر دوستان بهتر و قوی‌تری بودند از ایشان خواهش می‌کنیم که بیایند.

 

مرآت: اگر به این نتیجه برسید که باید در انتخابات شرکت کنید اما رأی نیاورید، سرنوشت بیان مردم چه خواهد شد؟

ادامه پیدا می‌کند. بیان مردم اصلا یک بحث جداست.

مرآت: ما از توسعه فضای رسانه‌ای استقبال می‌کنیم چراکه بر این باوریم، هرچه صدای رسانه‌ها بلندتر شود، مفاسد کم‌تر خواهد شد.

با توجه به این که افرادی که در بیان مردم مشغول فعالیت هستند، از نظر علمی مثبت هستند من فکر می‌کنم آینده خوبی در انتظار بیان مردم باشد.

مرآت: آیا بیان مردم در انتخابات به رسانه تبلیغاتی شما تبدیل خواهد شد؟

خیر. اتفاقا برخی از دوستان گفتند بیان مردم برای انتخابات رسانه خوبی است و من گفتم نه اتفاقا بد است؛ چون این سوال برای مردم هم مطرح می‌شود و می‌گویند فلانی پولی گیر آورد و روزنامه تأسیس کرد و آن را به فعالیت انتخاباتی اختصاص داد. این، نتیجه منفی دارد.

مرآت: بیان مردم رسانه انتخاباتی-تبلیغاتی شما نیست؟

خیر. هدف ما اصلا این نبوده است. حتی در یکی از جلسات من رسما به یکی از دوستان گفتم اگر کسی واقعا با این هدف به بیان مردم آمده، تعطیلش کنید؛ چراکه روشن است که اگر بیان مردم را ابزار تبلیغات کنیم، اثر منفی دارد به خصوص الان که مردم به باند و رانت و... حساس شده‌اند. حساب ما در روزنامه منفی است اما (اگر از آن استفاده تبلیغاتی کنیم) مردم فکر می‌کنند هم داریم از جایی تغذیه می‌شویم و هم درآمد داریم. ما این ریسک را پذیرفته‌ایم و بیان مردم را به عنوان یک رسانه استانی و با هدف ارتقای سطح فعالیت‌های رسانه‌ای در استان راه‌اندازی کرده‌ایم.

مرآت: بیش از سه سال است که به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی حضور دارید و چیزی به پایان نمایندگی شما نمانده است. در این مدت برای خبرنگاران چه کرده‌اید؟

چرا به هم دروغ بگوییم؟ تا زمانی که آن کارها(ریشه‌یابی حرف‌ها و رفتارهای هزینه‌ساز در 40 سال گذشته) انجام نشود، هیچ کاری نمی‌توان کرد. می‌گویند برای تولید و صنعت چه کرده‌اید؟ می‌توانیم در پاسخ یک لیست بلندبالا ارائه بدهیم. نتیجه فعالیت‌ها چیست؟ این است که فقط توانسته‌ایم صنعت و تولید را زنده نگهداریم. صنایع پویا و فعال نیستند؛ فقط نمرده‌اند. تازه استان ما در کشور وضعیت خوبی دارد. این همه تلاش کردیم و تازه به این‌جا رسیده‌ایم؛ دلیل این است که به اصل مطلب نپرداخته‌ایم. تا به آن اصل مطلب نپردازیم دائم باید از یکدیگر بپرسیم که چه کرده‌ایم؟ شما نظرسنجی کنید و ببینید مردم به چه عواملی اشاره می‌کنند. تا زمانی که به جای سیاست اقتصادی به دنبال اقتصاد سیاسی هستیم وضعیتمان همین است. ما باید به دنبال سیاست اقتصادی باشیم. سیاست ما بر تولید، دانشگاه، علم، صادرات، واردات و سیستم بانکی ما چنبره زده است. سیاست‌های بعضا غیررسمی و گاه رسمی که نه در قانون اساسی آمده و نه در قرآن و شیوه پیامبر و ائمه(ع) از کجا آمده‌اند؟ رسانه‌ها باید به این مسائل بپردازند.

 

مرآت: این آمادگی وجود دارد که بدون پرده‌پوشی و به صراحت به این مسائل پرداخته شود. بگذارید گفتگو را با پرسشی در حوزه تخصصی فعالیت شما در مجلس به پایان ببریم. در ماه‌های اخیر موضوع ظرفیت رشته پزشکی از جنبه‌های مختلف چالش‌هایی را در فضای رسانه‌ای ایجاد کرده است. برخی معتقدند طبقه پزشکان حتی در نابسامانی‌های مدیریتی در این حوزه دخیل هستند و برخی به مافیای کنکور و خدمات متقابل کنکور و وزارت بهداشت و مجلس اشاره می‌کنند! نظر شما در این‌باره چیست؟

من به مافیای مذکور چندان معتقد نیستم. مگر چند پزشک در مجلس وجود دارد؟ مجلس بیشتر طبقات آسیب‌پذیر را مدنظر دارد. من سال‌ها در سازمان نظام پزشکی فعالیت کرده‌ام؛ معتقدم بخش عمده‌ای از پزشکان عمومی ما یا در رشته خودشان، پزشکی، کار نمی‌کنند یا در بخش خصوصی و اداری کار می‌کنند؛ این در حالی است که بالاترین هزینه تحصیل مربوط به رشته پزشکی است. علت این نقیصه آن است که درآمد پزشک عمومی پایین است. ما باید در وهله اول 100 درصد این پزشکان را بکارگیری کنیم و بعد ببینیم آیا کمبودی وجود دارد یا خیر. من معتقدم اگر کمبودی هم وجود داشته باشد، جزئی است. در حال حاضر به ازای هر 1000 نفر 1.2 پزشک داریم. اگر می‌خواهیم ظرفیت پزشکی را افزایش دهیم به 2 برابر کردن آن نیازی نیست بلکه افزایش باید منطقی و حساب‌شده باشد.

مرآت: بابت وقتی که در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم.

من هم از شما و همکارانتان قدردانی می‌کنم.

انتهای پیام/ح

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۰۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشان دادن کولبرها، «نون خ ۵» را جذاب کرد/تصمیمی برای ساخت فصل بعد وجود ندارد

فرجی در مورد ادامه این سریال گفت: آقای آقاخانی پستی گذاشتند که «نون‌خ۵» ادامه پیدا نمی‌کند. فعلا تصمیمی بر ادامه‌اش نداریم. باید ببینیم در آینده چه اتفاقی می‌افتد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری عوامل سریال «نون خ ۵» صبح امروز ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سالن مشاهیر سازمان صداوسیما با حضور مسعود کریمی خضرا مدیر گروه هنر سیما فیلم، مهدی فرجی برزگر تهیه‌کننده، امیر وفایی نویسنده فیلمنامه، ماشالله وروایی، صهبا شرافتی و کاظم نوربخش بازیگران این مجموعه تلویزیونی برگزار شد.

مهدی فرجی در ابتدای این نشست رسانه‌ای اظهار کرد: همان‌طور که در نظرسنجی‌ها مشهود بود «نون خ ۵» نسبت به فصل گذشته پرمخاطب‌تر بود. از رئیس سازمان صداوسیما تشکر می‌کنم که این اجازه را دادند به خط قرمزها بپردازیم و در کنار لحظات شاد و کمیک نقد هم داشته باشیم. ما در سازمان دو خط قرمز یکی مسائل دینی و قومیت را در عین حال که مراقبت کردیم به آن پرداختیم اینکه اجازه دادند به قصه کولبرها بپردازیم اتفاق خوبی بود.

وی افزود: یکی از خط قرمزهای سازمان مسائل دینی و مذهبی است و دیگر این است که حساسیت زیادی به قومیت‌ها وجود دارد که خدای ناکرده اهانتی به اقوام و تضعیفی نسبت به آن‌ها صورت نگیرد. بر این اساس، هر برنامه‌ای به راحتی نمی‌تواند به این موضوعات بپردازد و این اجازه‌ای که به ما داده شد، تاثیر زیادی در دیده شدن این مجموعه داشت. همین که گذاشتند ما به کولبرها بپردازیم و در کنار لحظات خوش و شاد، به کمبودها توجه کنیم و برخی مشکلات را نقد کنیم تا کار واقعی تر جلوه کند؛ ممنون هستیم و احساس می‌کنیم درد و مشکلات بخشی از مردم دیده شده است.

در ادامه، ماشالله وروایی بازیگر نقش «عمو کاووس» سریال «نون خ » اشاره کرد: آنچه باید گفته شود این است که حتی امروز هم از زبان همین عزیزانی که ارتباط برقرار کردند، شنیدم که با دل و جان از سریال می‌گفتند ولی تنها کسی که مرا به وجد آورد، فرزند یکی از همین کولبران بود که با او صحبت ‌کردم و آن بچه گریه می‌کرد و بغض می‌کرد و از ماجرای فامیل‌هایش می‌گفت و واقعا هم چقدر طاقت‌فرسا و جان‌گداز کار می‌کنند.

در این نشست همچنین  صهبا شرافتی بازیگر این سریال بیان داشت: فصل پنج «نون خ» خیلی چالش‌برانگیز بود و از همان ابتدا رانندگی با با مینی‌بوس برایم یک چالش بود و دوستانی که جان‌شان را در دست می‌گذاشتند و در آن مینی بوس می‌نشستند، لطف داشتند!

این بازیگر در پایان تصریح کرد: با همکاری و لطف دوستان توانستم از پس این چالش‌ها بربیایم و این فصل برایم خیلی متفاوت و دلنشین بود، داستان هم فرازو فرود بسیاری داشت و ما از چابهار زیبا و بعد از آن به فضای برفی و کولبری می‌رسیم و یک تکه از تلاش کولبران را به تصویر درمی‌آوریم. امیدوارم به زعم خود توانسته باشم لبخندی بر لبی بیاورم.

 کاظم نوربخش، بازیگر نقش «سلمان»، از دیگر حاضرین در این جلسه بود و عنوان کرد: همه «نون خ» را دوست داشتند و می‌‌گفتند ای کاش این سریال به میان استان و شهر و روستایشان برود. با تمام سختی‌هایی که این فصل داشت، ما به امید این که مردم آن را دوست خواهند داشت، این سختی‌ها با جان و دل به جان خریدیم و پیش رفتیم و از عوامل تشکر می‌کنیم که پشتیبان ما بودند. «نون خ ۵» خیلی خوب شروع شد و خیلی خوب هم تمام شد.

کریمی خضرا، مدیر گروه تولیدات طنز سیمافیلم در این نشست اشاره کرد: سوژه امسال «نون خ» همان‌گونه که آقای فرجی گفت لبِ مرز بود. شاید برای دوستان سوال باشد وقتی درباره نماز قضای یکی از شخصیت‌ها صحبت می‌شد، برخی نکات چگونه طراحی شد؟ ما دیدیم که قصه‌ها با ظرافت طراحی شد. من در اولین جلسه‌ای که با آقای فرجی صحبت کردم برخی از این نکات مطرح شد. شاید فکر کنید این موارد سفارش سازمان بوده است اما کاملاً دغدغه خود آقایان فرجی و آقاخانی بود.

وی با اشاره مصدومیت عوامل این سریال با شوخی، اضافه کرد: در این سریال گروه جانبازان «نون خ» را داشتیم و همه شخصیت‌ها به نوعی با مصدومیت‌های مختلفی در این فصل روبه‌رو بودند.

مدیر گروه تولیدات طنز سیمافیلم در پایان بیان داشت: سازمان صدا و سیما در این دوره اراده محکمی در تولیداتش داشت و باید از این اراده استقبال کرد.

فرجی در ادامه این نشست پیرامون ساخته شدن فصل ششم این مجموعه گفت: هنوز خیلی زود است که درباره فصل ششم این سریال صحبت کنیم؛ سعید آقاخانی نیز استوری در صفحه شخصی اینستاگرام خود منتشر کرده‌است که «نون خ ۵» پایان سری مجموعه «نون خ» است. هنوز تصمیمی برای ساخت فصل جدید وجود ندارد.

تهیه‌کننده «نون خ ۵» درباره آسیب دیدن سعید آقاخانی و برخی عوامل سریال در میان کار نیز خاطرنشان کرد: نزدیک به هفت نفر دست و پایشان شکست و آسیب جدی دیدند آقای آقاخانی هم آسیب دیدگی از ناحیه کمر داشتند و این اتفاق باعث شد ۱۰ روزی تعطیل شویم بعد ایشان برگشتند و البته نقششان هم تغییر کرد.

دیگر خبرها

  • توصیه های انتخاباتی رئیسی در جلسه هیات دولت
  • مناظره های انتخاباتی مجلس در مازندران از فردا پخش می شود
  • آغاز پخش مناظرات تلویزیونی دور دوم انتخابات مازندران از فردا
  • آغاز پخش مناظره نامزد‌های انتخابات دور دوم مجلس از فردا
  • چالش‌ها و راهکار‌های مشارکت سیاسی آگاهانه
  • ۱۳ اردیبهشت آغاز تبلیغات انتخاباتی نامزد‌های مرحله دوم انتخابات مجلس
  • فهرست انتخاباتی جامعه اسلامی مهندسین در دور دوم منتشر شد
  • نشان دادن کولبرها، «نون خ ۵» را جذاب کرد/تصمیمی برای ساخت فصل بعد وجود ندارد
  • واکنش تهیه‌کننده «نون‌خ۵» به شکایت یک خواننده/ فعلا تصمیمی بر ساخت فصل بعدی نداریم
  • قرعه کشی برنامه تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس دوازدهم شورای اسلامی حوزه بیرجند، درمیان و خوسف  در صدا و سیمای خراسان جنوبی