Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور زنان در عرصه ورزش در سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران با وجود محدودیت‌هایی از قبیل دشواری ورود به برخی از رشته‌ها و انجام آن‌ها برای بانوان، نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  مرآت، امروز زنان و بانوان حرف‌های زیادی در عرصه‌های مختلف برای گفتن دارند و با حضور فعال در جامعه به موفقیت‌های چشمگیری دست یافته‌اند که باعث سربلندی کشور شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حضور زنان در عرصه ورزش در سال‌های پس از انقلاب اسلامی ایران با وجود محدودیت‌هایی از قبیل دشواری ورود به برخی از رشته‌ها و انجام آن‌ها برای بانوان، نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است.

21 تیر ماه به عنوان روز حجاب و عفاف نامگذاری شده است و به همین علت سراغ بانوی قهرمان استان سمنان در رشته کاراته رفته و به گفتگو نشسته ایم که مشروح آن در ذیل می آید:

مرآت.لطفاً خودتان را معرفی کنید؟

ریحانه نصیری متولد 12 تیرماه سال 61 از سمنان هستم و دارای مدرک کارشناسی اقتصاد می باشم و در حال حاضر در عرصه ورزشی دارای درجه داوری ممتاز ملی و مربی تیم کاراته شهرداری سمنان هستم.

مرآت.فعالیت های ورزشی خود را از چه زمانی آغاز کردید؟

بنده از زمانی که دانش آموز بودم فعالیت حرفه ای ورزشی را در رشته آمادگی جسمانی شروع کردم و در مسابقات ورزشی متعددی شرکت کرده ام. از سال 1375 در رشته ژیمناستیک فعالیت کرده و دارای مدرک مربیگری رشته ژیمناستیک و مدرک درجه 1 رشته کاراته هستم. از سال 1379 پا در رشته ورزشی کاراته گذاشتم که پس از 2 سال مقام قهرمانی متعدد در مسابقات کشوری سبکی را کسب کرده و از همین سال مربیگری این رشته را شروع کردم.

مرآت.در چه مسابقاتی شرکت کرده اید؟

در مسابقات برون مرزی مسابقات بین المللی جایزه بزرگ باکو و ایتالیا عنوان سومی را کسب کردم و مسابقات مختلف کشوری در استان های مختلف برگزار شده است شرکت داشتم. دعوت سه بازیکن به اردوی تیم ملی رده امید و در اولین اعزام خود و شاگردانم به مسابقات بین المللی ایتالیا، بنده مقام سوم را کسب کردم که اولین تجربه بین المللی بنده بود.

مرآت.میانه تان با مربیگری کاراته چطور است؟

علاقه زیاد به بحث مربیگری و فنی رشته کاراته دارم و سعی بنده بر این است که بیشترین حضور بنده در مسابقات به عنوان مربی باشد. در مسابقات قهرمان کشوری داوری کردم اما بیشترین تخصص بنده در مربیگری است، به عنوان اولین مربی در لیگ کشور با تیم نگین نمای سمنان شرکت کردم، در سال های متعدد با تیم های مختلف کاراته از استان سمنان در لیگ کشور حضور داشتم که با تلاش شاگردانم توانستیم مقام های قابل قبول نایب قهرمانی و.. را کسب کنیم در یکی از هفته های لیگ کاراته به عنوان مربی برتر معرفی شدم. و در دو تورنمنت جهانی امارات و ترکیه به عنوان مربی حضور پیدا کردم.

مرآت.در چه رشته های ورزشی دیگری فعالیت کرده اید؟

جدای از رشته کاراته در رشته وشوو فعالیت کرده ام که در سال 93 عنوان سومی مسابقات قهرمان کشوری وشوو را به دست آوردم. رتبه اول مسابقات استانی وشوو و دارای مقام اول مسابقات کیک بوکسینگ کشور، درکارنامه ورزشی بنده دیده می شود.

مرآت.نظرتان راجع به حضور بانوان ایرانی باحجاب در میدان های ورزشی چیست؟

با توجه به آنکه می گویند حجاب محدودیت است به هیچ عنوان این محدودیت نمی تواند باعث کمرنگ دیده شدن ورزشکار محجه خانم شود و آن زن نتواند برای کشور خود افتخارآفرینی کند. یک زن تحت هر شرایط و با حجاب خود می تواند در میادین ملی و بین المللی شرکت کند. خوشبختانه در رشته کاراته با توجه به پذیرش فدارسیون جهانی حجاب اسلامی پذیرفته شده است و کشورهای اسلامی با حجاب کامل در مسابقات شرکت می کنند. بنده معتقدم حجاب هیچ محدودیتی نمی تواند برای بانوان قهرمان کشور ایجاد کند بلکه صلابت و افتخار ایران اسلامی را به رخ جهانیان می کشاند. زن با باید با حفظ ارزش ها و شئونات اسلامی در عرصه های مختلف پرچم کشور را به اهتزاز در آورد.

مرآت.با داشتن پوشش و حجاب به مسابقات می روید برایتان سخت نیست؟

شرایط کمی سخت می شود گرما سالن مسابقات بسیار اذیت کننده است و شور و هیجان یک بازیکن سختی هایی را به دنبال دارد اما بازیکنان هدف های بزرگ تری دارند که به این سختی ها فکر نمی کنند.

مرآت.به عنوان ورزشکار و مربی چطور می توانید برای ترویج حجاب موثر باشید؟

به شاگردان خود همیشه توصیه می کنم ورزشکاران یک الگو در جامعه هستند و آن ها باید همیشه با حجاب و پوشش اسلامی در تمرین ها و مسابقات حضور پیدا کنند ما الگوهای مختلفی در عرصه های گوناگون داریم اما شاهد آن هستیم که ورزشکاران الگوهای روشنی هستند، ورزشکاران در میادین مختلف ظاهر می شوند که نوع پوشش و حجاب، اخلاق و منش آن ها باعث می شود که در تمام دنیا نمود پیدا کند. قهرمانی صرفادر بحث ورزشی و فنی نیست باید به عنوان یک ورزشکار اخلاق مدار قهرمان در جامعه حاضر باشند و باید طوری در جامعه حضور پیدا کنند که ارزش، رفتار، شان یک زن را به مرز ظهور بگذارند.

مرآت.وضعیت حجاب در جامعه را چگونه ارزیابی می کنید؟

متاسفانه با توجه به اینکه فرهنگ غرب در کشور به نوعی رسوخ پیدا کرده و برخی جوانان و نوجوانان با حجابی که شایسته یک زن نیست در جامعه حضور پیدا می کنند بر این معتقدم که بستگی به فهم و درک آن ها برای حضور در جامعه دارد که باید سعی کنند ارزش یک زن را حفظ کنند و به این باور برسد که حجاب نامناسب ارزش زن نیست بلکه گوهر یک زن در پوشش او است و حجاب یک زن وقار و متنات او را حفظ می کند.

مرآت.از علت اصلی مراعات حجاب از سوی شما در مسابقات جهانی و نظر خارجی‌ها به این موضوع را برایمان بگویید؟

از سوی فدراسیون بین المللی پوشش ورزشکاران پذیرفته شده است که دید ورزشکاران خارجی به موضوع حجاب بسیار عالی است و برای آن ها بسیار جذاب است که یک زن با پوشش اسلامی پا در میادین و سکوهای ورزشی می گذارد که حجاب آن ها نشان دهنده اقتدار و عزت نظام است.

مرآت.برای آینده خود چه برنامه ای دارید؟

برنامه بنده برای آینده این است که با همکاری هیئت کاراته استان برای ارتقا داوری آسیایی شرکت کنم. به دلیل اینکه معتقدم مربی موفق کسی است که در زمینه داوری تخصص، دانش و آگاهی داشته باشد تا بتواند توان فنی خود را با شاخص های داوری به شاگردان خود انتقال دهد چرا که کاراته علم روز است و باید از قوانین مطلع بود همچنین استفاده از دانش مربیان ملی می تواند باعث ارتقای اطلاعات بنده از داوری این رشته شود. انشالله برنامه دیگر بنده برای آینده حضور در سوپر لیگ کاراته و مسابقات کاراته وان، برای کسب سهمیه تیم ملی می باشد.

مرآت.سخن پایانی 

دروهله اول از خانواده خود که در همه زمینه ها پشتوانه بنده بودند قدردانی می کنم. از مربیان ملی که در عرصه مربیگری کمک کار بنده بودند کمال تشکر را دارم که سعی کردم دانش خود را با ظرفیت این بزرگواران ارتقا دهم. همچنین از هیئت کاراته استان، شهرداری سمنان و شهردار محترم و اعضای شورای شهر، هئیت مدیره باشگاه شهرداری توانستم با تلاش شاگردانم و صبوری خانواده هایشان به هدفم که نتایج خوب و درخشان بود، برسم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۴۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند

ایسنا/مازندران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه مدل‌های قدیمی مسائل جامعه را حل نمی‌کند، گفت: علم به خودی خود نمی‌تواند مسائل جامعه را حل کند بلکه با خلاقیت در مواجه با مسائل پیچیده راهکار ارائه می‌دهد.

محمدمهدی طهرانچی ۱۰ اردیبهشت در اجلاسیه افق تحول دانشگاه ۲ در جمع اساتید گروه کشوری علوم اجتماعی در چالوس در ابتدای سخنان خود با اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در غزه اظهار کرد: در دورانی زندگی می‌کنیم که انسانیت به مسلخ رفته است و نظام علمی در خدمت حاکمیت نظام سلطه قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه این نظام سلطه یک چهره‌ای داشت که بسیار بزک شده بود اما درون این چهره و پشت آن چهره کریهی است که جز قدرت و پول چیزی نمی‌شناسد، افزود: امام راحل مکتبی را بنیان نهادند که طوفانی را به پا کرد که امروز بیش از هر زمانی چهره کریه این نظام سلطه را آشکار می‌کند.

وی تصریح کرد: دموکراسی، حقوق بشر و کودک، محیط زیست و یونسکو از واژه‌های زیبایی هستند که با کشتن ۱۵ هزار کودک و حمله به معترضان در متن دانشگاه به مسلخ رفته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اقدامات بی رحمانه نظام ظلم و صهیونیست در مقابل علم و زنان، بیان کرد: نظام سلطه دانشگاه و زن و کودک نمی‌شناسد و باید گفت طوفان، دستکش مخملی را برده است و مشت آهنین هویدا شده است.

طهرانچی با تاکید براینکه این‌روزها غرب بدون نقاب و واکنش در مقابل مقام دانشجویان و اساتید دانشگاه را می‌توان دید، افزود: امسال روز معلم کلید واژه «من‌هم یک پروفسورم» در فضاهای رسانه‌ای و مجازی منتشر خواهد شد.

وی در ادامه به کاهش ورودی‌های علوم انسانی و علوم پایه در دانشگاه آزاد اسلامی  پرداخت و گفت: در حوزه علوم اجتماعی این گرایش کمتر بوده است که باید علت‌یابی و سپس برای آن راه حل ارائه شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تعداد دانشجویان در حوزه علوم اجتماعی را چهار هزار و ۳۶ نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵۰ درصد در تهران مشغول به تحصیل هستند و اگر این روند ادامه یابد تعداد دانشجویان در سال‌های آینده در این رشته کاهش بیشتری خواهد یافت.

طهرانچی با بیان اینکه انتخاب رشته، سرمایه گذاری فرد برای آینده خود است، خاطر نشان کرد: در دو دهه قبل اقبال رشته‌های جامعه شناسی در دانشگاه آزاد اسلامی بالا بود و گرایش به علوم سیاسی نیز بدین گونه بود اما در حال حاضر رشته مدیریت و اذناب آن گرایش بیشتری یافته است.

وی با بیان اینکه انتخاب رشته یک برایند فردی است اما فرایند جمعی آینده کشور را رقم می‌زند، افزود: نسل جوان دیگر برایش مدرک تحصیلی و اعتبار دانشگاه ملاک نیست.

این مسئول اشباع کاذب اطلاعات را موجب عوض شدن نگاه بچه‌ها به آموزش عالی دانست و گفت: فرزندان ما تصویر را از دریچه دیجیتال می‌گیرند.

طهرانچی با اشاره به اینکه تعداد دانشجویان با اعضای هیئت علمی و اساتید به نوعی همخوانی ندارد، تاکید کرد: ناترازی در دانشگاه یک مسئله است که باید اصلاح شود و مسئله شناسی ما باید دقیق باشد.

وی با بیان اینکه چهارگانه کنش تنها علم نیست بلکه بینش، توانش، دانش و گرایش هست، گفت: یکی از اشکالات این است که همت بچه‌ها را کوچک کردیم و توانش را پایین آوردیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه فضای مجازی توانش بچه‌ها را به سمت توانایی‌های عاریتی سوق داده است، گفت: غضب و وحشت تقویت شده است و فکر می‌کنند خیلی توانمند شده‌اند.

طهرانچی با اشاره به نقش مهم ایمان در تقویت فرزندان و با تاکید بر اینکه مدل‌های قدیمی مسائل جامعه را حل نمی‌کند، اظهار کرد: علم به خودی خود نمی‌تواند مسائل جامعه را حل کند بلکه با خلاقیت در مواجه با مسائل پیچیده راهکار ارائه می‌دهد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه باید جامعه پرداز باشد، افزود: بچه‌های ما به جای دانایی به دنبال توانایی هستند و سودمندی را در توانایی می‌بینند.

طهرانچی با بیان اینکه باید از دریچه توانایی با بچه‌ها سخن گفت، یادآور شد: باید از دریچه توانایی مهارت، خلاقیت و نوآوری را به سمت آن‌ها سوق داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • استقرار نمایندگی اداره ورزش و جوانان در شهر صدرا
  • به پرورش ورزشکار المپیکی بی‌توجهی کرده‌اند/ روال برگزاری مجامع انتخاباتی قطع شدنی نیست
  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۱۱ اردیبهشت
  • نقش‌آفرینی ورزشکاران بسیجی گوشه‌ای از افتخارات بسیج است
  • مبارزه کاراته‌کاران خراسان رضوی در مسابقات آسیای مرکزی
  • «بی حجابی» گره‌ای که با دست باز می‌شود
  • اعزام ۱۰ تیم ورزش نابینایان البرز به مسابقات قهرمانی کشور
  • بدنسازان زنجان سال گذشته ۵۰ نشان کشوری کسب کردند
  • علم همراه با خلاقیت مسائل جامعه را حل می‌کند
  • نام مبارزان و مجاهدان شهید بوشهری در جهان طنین‌انداز است