Web Analytics Made Easy - Statcounter

نویسنده دامغانی با گلایه از مهجور ماندن کتاب و کتاب‌خوانی، گفت: اتاق فکر فرهنگی که هدف دار در این حوزه بتواند کار کند،‌ در سطح کشور وجود ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت،‌ ابوالفضل عالمی از نویسندگان باتجربه ادبیات داستانی حوزۀ دفاع مقدس است. کتاب معروف وی به نام «شب چهلم» مورد توجه خاص مخاطبان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب سرگذشت یکی از جانبازان انقلاب اسلامی می باشد که بر اصابت گلوله دشمن زخمی می شود و دوستانش فکر کردند که به شهادت رسیده است. آمبولانسی از راه می‌رسد و پیکر او را به عنوان شهید از محل دور می‌کند تا چند روز مانده به شب چهلم پیکرش در یکی از بیمارستان‌های تهران شناسایی و با مشورت پزشکان به خانه منتقل می‌شود. 

عالمی در سال 1338 در دامغان به دنیا آمده و تا مقطع کارشناسی ارشد و در رشته مدیریت تحصیل کرده است و از سال 93 کتاب هایش در حوزه دفاع مقدس منتشر شد.

وی هم اکنون در دامغان زندگی می ­کند و همچنان در حوزۀ ادبیات دفاع مقدس قلم می­زند.

در ادامه مشروح گفتگوی خبرنگار مرآت را با این نوسنده دامغانی بخوانید:

مرآت- تاکنون با چه موضوعاتی و در کدام حوزه کتاب نوشته اید؟

کار خودم را در حوزه دفاع مقدس و جمع آوری خاطرات رزمندگان اسلام شروع کردم و اولین کتابم را در حوزه دفاع مقدس نوشته‌ام.

مرآت- عنوان کتاب چی بود و در چه سالی به چاپ رسید؟

خاطرات 4 رزمنده دامغانی با عنوان "تاو" است که در سال 1393 از سوی اداره کل حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس استان سمنان به چاپ رسیده است.

مرآت – در این کتاب به چه موضوعی پرداختید؟ توضیح مختصری درباره آن بدهید.

با شروع جنگ تحمیلی در سال 1359 چهار نفر از جوانان دامغانی برای دفاع از نظام جمهوری اسلامی و دفع متجاوزین عراقی، خودشان را به شهر اهواز ‌رسانند.در شهر اهواز با ستاد هماهنگی جنگ‌هاب نامنظم به فرماندهی دکتر چمران، آشنا و به جمع این رزمندگان پیوستند. یکی از اعضای این گروه به نام آقای سید ابوالفضل مرتضوی در دوران سربازی با جنگ‌افزار موشک انداز تاو آشنا  و آموزش استفاده از این سلاح را طی دیده بود. سید ابوالفضل مرتضوی به همراه دوستانش حسین خسروی،  نعمت تولائی و بهرام عالمی گروهی را در ستاد جنگ‌های نامنظم تحت فرماندهی شهید چمران تشکیل می‌دهندکه به گروه تاو دامغانی‌ها مشهور می‌شوند. این گروه با یک قبضه موشک‌انداز تاو در عملیات شکست حصر سوسنگرد شرکت و  12 تانک از تانک‌های  دشمن را شکار می‌کنند. موشک انداز تاو از جنگ افزارهای پیشرفته سال 1359 بود که کاربرد فوق‌العاده‌ای در زدن تانک و هر نوع هدف نظامی داشت. خاطرات حضور در عملیات شکستن حصر سوسنگرد و خاطرات حضور در جنگ‌های چریکی در ماه‌های اول جنگ اوراق این کتاب را  تشکیل داده است.  

مرآت-موضوع کتاب دوم شما چیست؟ راجع به این کتاب‌ هم توضیح بدید؟  

اسم کتاب دوم  من "تفسیر روی داربست" است که در مورد شهید حاج حبیب الله ترابی نوشته شده است. این کتاب نیز از سوی انتشارات ابراهیم هادی در سال 94 به چاپ رسید.

شهید حاج حبیب‌الله ترابی در حالی که 50 سال از عمرش گذشته بود و 5 فرزند داشت و در دامغان به شغل بنائی مشغول بود،خانه و کاشانه را رها کرده و بر اساس تکلیف الهی در سال 1360 به سوی جبهه‌ها نبرد حق علیه باطل می‌رود. به دلیل تسلطی که به قرآن و روایات داشت در مسجد جامع سوسنگرد علاوه  بر اقامه نماز جماعت به تفسیر قرآن و روایات ائمه اطهار می پردازد. او در ایام حیاتش در شهر دامغان نیز فضای کار بنائی را مملو از نورانیت قرآن کرده بود. در روی چوب‌بست بنائی قرآن می‌خواند آن را  برای کارگرانش تفسیر می‌کرد

ویژگی بارز این شهید علاوه بر تسلط‌ بر قرآن و احادیث که فضای شهر سوسنگرد، خصوصاً مسجد جامع سوسنگرد و تمام رزمندگانی که در اون ایام در شهر سوسنگرد خدمت کرده‌اند و خاطراتی نابی را از این بزرگوار دارند، حضور گرم و صمیمی ایشان با این سن و سال در میان جوانان پرشور انقلابی بود که در جهاد شرکت کرده بودند. این رزمندگان  روزگار نادری را در کنار شهید حاج‌حبیب‌الله ترابی سپری کرده‌اند. شهید ترابی در حالی که لباس رزم در بدن داشت و دوشا دوش جوانان رزمنده در جبهه می‌جنگید به فیض شهادت نائل آمد. او در صحنه جهاد و با تیر مستقیم بعثیون عراقی به شهادت رسیده است.  از شهید حاج حبیب‌الله ترابی 7 وصیت‌نامه به جای مانده‌است. یکی از وصیت‌نامه ها برای عموم مردم و یکی دیگر برای همسرش و پنج وصیت‌نامه به صورت جداگانه برای 5 فرزندش نگاشته است. او برای دختر بچه 8 ماه‌اش نیز وصیت‌نامه‌ای جداگانه تنظیم کرده است.

متن تمام وصیت‌نامه‌ها مبتنی بر آیات و روایات ائمه اطهار تنظیم شده است. در کتاب تفسیر روی داربست علاوه بر نکات اخلاقی و آموزه‌های دینی فراوان که برای تمام اقشار، خصوصا عزیزانی که مشتاق الگوسازی از زندگی شهدا برای خود هستند، مفید و نافذ است تمام وصیت‌نامه ها نیز به رشته تحریر در آمده است.  

 مرآت-شنیدیم، کتاب بعدی شما به نام ” شب چهلم“ در خصوص زندگی یک جانباز است که این کتاب را نیز انتشارات ابراهیم هادی در سال 1395 چاپ کرده و تا کنون بیش از 7 هزار و 500 نسخه از این کتاب در بازار به فروش رسیده است. اگر ممکن است راجع به این کتاب نیز مقداری توضیح بدید؟علت پرمخاطب بودن این کتاب چه بود؟

کتاب” شب چهلم“ سرگذشت یکی از جانبازان انقلاب اسلامی ایران به نام غلامرضا عالی است که در روز 21 بهمن سال 1357 در خیابان نیروی هوائی تهران مور اصابت گلوله  گارد شاهنشاهی قرار گرفته و از ناحیه جمجمه مصدوم و در روی پشت بام محل استقرا به زمین افتاده و به کما می‌رود. دوستان همراهش به گمان اینکه او به شهادت رسیده است او را در یک پتو ‌پیچیده و به جلوی ساختمان منتقل می‌کنند. آمبولانسی از راه می‌رسد و پیکر این جانباز را به عنوان شهید از محل دور می‌کند. خانواده غلامرضا عالی به مدت ده شبانه روز تمام مراکز درمانی و امنیتی و حتی بهشت زهرای تهران را زیر پا می‌گذارند ولی از سرنوشت او سر نخی پیدا نمی‌کنند. بنا به توصیه اطرافیان، برای غلامرضا عالی  به عنوان شهید مفقود الاثر مراسم می‌گیرند. برایش تشییع جناز نمادین می‌گیرند و در بهشت زهرای تهران از میان شهدای گمنام قبری را برای او انتخاب می‌کنند. تمام مراسم‌های او را به صورت تمام و کمال تا شب چهلم  برگزار می کنند.

چند روز مانده به شب چهلم پیکر غلامرضا عالی در یکی از بیمارستان‌های تهران شناسائی و با مشورت پزشکان به خانه منتقل می‌شود.

کتاب ”شب چهلم“ خاطرات این جانباز سرافراز را از شب حادثه تا سال 1395 روایت کرده است. این جانباز گرانقدر در اردیبهشت سال 1397 یعنی بعد از گذشت چهل سال از برگزای تشیع جنازه نمادین، دعوت حق را لبیک گفته و به جمع یاران شهیدش می پیوندد.

این کتاب در سال 1395 در شهرستان سبزوار به مسابقه کتابخوانی در سطح شهر گذاشته شد. علت استقبال این کتاب نیز علاوه بر موضوع هیجان‌انگیز آن شاید به دلیل سبک نگارش آن باشد  که به شکل داستان نگارش شده است. شاید هم دلیل اصلی استقبال از این کتاب اخلاص بالای این جانباز بوده که مخاطبین بیشتری را جذب کرده است. پیکر شهید غلامرضا عالی در قطعه 50 بهشت زهرا به خاک سپرده شده است.

 مرآت- کتاب بعدی با چه موضوعی و در چه سالی به چاپ رسید؟

کتاب چهارم بنده که در سال 1396  از سوی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان سمنان به چاپ رسید، مربوط به اولین گروه از رزمندگان شهرستان گرمسار در روزهای شروع جنگ تحمیلی بود، که اسم آن را دراگون گذاشتم. اسم کتاب نیز بر گرفته از یک سلاح پیشرفته‌ای به نام موشک دراگون است. یکی از رزمندگان این  گروه خدمه موشک انداز دراگون بود. به این رزمنده تقی دراگون  می‌گفتند. نام کتاب از این رزمنده اقتباس شده است.  خاطرات این گروه به خاطر قرار گرفتن در شهر سوسنگرد و محاصره این شهر از سوی بعثیون عراقی و لحظات سخت و پر استرسی که به این دسته از رزمندگان در اون روزهای سخت وارد شده است، خواندنی و پر از هیجان است. خواندن این کتاب را نیز به جوانان عزیز توصیه میکنم.

 مرآت- چه شد که درخصوص تکیه حضرت ابوالفضل(ع) دامغان شروع به جمع آوری اطلاعات کردید و کتابی با عنوان ششم محرم به چاپ رسید؟

تکیه حضرت ابوالفضل(ع) از اماکن مقدسی است که در داخل آن امام و یا امامزاده‌ای به خاک سپرده نشده است. ولی مردم زیادی به این تکیه نذر کرده و حاجات زیادی از آن گرفته اند. این سؤال برای بسیاری از مردم دامغان و کسانی که این تکیه را می‌شناسند وجود داشت. کتاب ششم محرم پاسخی به این نیاز بوده و اطلاعاتی را پیرامون تکیه به روش تاریخ شفاهی از میان انسان‌های مسن و محاسن سفید که خودشان شاهد معجزات و یا رشد و توسعه این تکیه بوده را جمع‌آوری و به رشته تحریر درآوردم. بخشی از کتاب راجع به عظمت حضرت ابوالفضل علیه‌السلام و بخشی به تاریخچه تکیه و بخشی نیز به کرامات حضرت ابوالفضل (ع) که در این تکیه  به انسان‌هائی که به او دست توسل زده‌اند پرداخته و در بخش پایانی نیز یاد و خاطر خادمان این تکیه را گرامی داشته و برای هر کدام از آنان رزومه‌ای را تدوین کرده‌ام. این کتاب نیز در روز چهارم محرم همزمان با مراسم شیرخوارگان حسینی در تکیه رونمائی و از آن تاریخ در اختیار دوستان به آستانش قرار گرفت. امیدوارم به زودی به چاپ‌های بعدی برسد.   

مراسم رسمی عزاداری دامغان که به آن طوق جامع کردن می‌گویند از روز ششم محرم از تکیه حضرت ابوالفضل(ع) و شروع می‌شود. نام کتاب نیز از این روز و از این مراسم گرفته شده است.

به تمام دامغانی ها و هم استانی و کسانی که مایلند از قدمت این تکیه و بخشی از حاجاتی که مردم از این تکیه گرفته‌اند مطلع شوند،توصیه می‌کنم حتما این کتاب را مطالعه کنند. 

حجت الاسلام والمسلمین حاج سید محمود ترابی امام جمعه سابق شهرستان دامغان در خصوص توجه مردم به این مکان و گرفتن حاجت از قول بزرگان این شهر چنین نقل کرده‌اند

” در سالیان گذشته که شاید قدمت آن به بیش از صد سال می‌رسد، فرد خیری تمام اموال و دارائی خود را جمع کرده و قطعه زمینی را خریداری می‌کند، تا در این زمین اتاقکی به نام خانه ابوالفضل علیه‌السلام ساخته شود. این فرد از دامغان اعراض کرده و به عتبات عالیات رفته و هیچ گاه به دامغان برنگشته است. در سال‌های بعدفرد خیر دیگری این اتاقک را به نام خانه ابوالفضل(ع)در این زمین می‌سازد.حاج‌آقای ترابی می‌فرمایند چون نیت واقف اولیه خالصا لوجه‌الله بوده شاید مورد توجه خاص ابوالفضل‌العباس، قمرمنیر بنی هاشم بوده و این مکان به اذن خداوند تبارک و تعالی، مکان متبرکی شده است.“

برآورده شدن حاجات و استقبال بی نظیر مردم شهرستان دامغان و دیگر شهرهای کشور باعث شده است اشتهار این کشور کشوری شده و مورد توجه مومنین قرار گیرد.

جمع‌آوری اطلاعات این کتاب 2 سال طول کشیده و توسط کتابستان معرفت در قم به چاپ رسیده است.

مرآت- کدامیک از کتاب های شما بیشترین مخاطب را داشته است؟

کتاب” شب چهلم“ بیشترین مخاطب را داشته و شاید دلیل آن هم توزیع کتاب در سطح کشور و انتشار آن توسط ناشر معتبری مثل ابراهیم هادی بوده است. از چاپ کتاب ششم محرم، ده دوازده روزی گذشته است. انشاءالله این کتاب جای خودش را در میان مخاطبین باز می‌کند و به زودی به چاپ‌های بعدی خواهد رسید.

مرآت- با توجه به آنکه اکثر کتاب های شما مضمون دفاع مقدس دارد آیا خودتان نیز در عملیات ها حضور داشته اید؟

بله من هم 40 ماه در جبهه های نبرد حق علیه باطل حضور داشته ام.

مرآت- اداره کل فرهنگ و ارشاد و دیگر ارگان های فرهنگی هنری از شما حمایت کرده اند؟

متاسفانه در کشور ما کتاب و کتاب‌خوانی خیلی مهجور است. آنقدری که برای اطعام و نذر و نیاز هزینه می‌شود برای ترویج تفکر عاشورا و تفکر حسین‌ابن‌علی علیه الاسلام هزینه نمی‌شود. مردم ما از این فرهنگ ناب اسلامی فاصله دارند.

حمایت های ارگان های فرهنگی نیز قابل ملاحظه نیست. ما به صورت خودجوش و به قول حضرت آقا با آتش به اختیار کار می‌کنیم. الان که 5 سال از چاپ اولین کتاب من می‌گذرد هیچ  ارگان‌ فرهنگی به من مراجعه نکرده‌اند و برای ما اولویت و یا خط و مشی را تعیین نکرده‌اند تا بر اساس نیازی که آنها رصد می‌کنند قلم بزنیم. موضوعات و سوژه‌های مان را خودمان تعیین می‌کنیم. با هزینه‌های خودمان به چاپ می‌رسانیم و بعد منتظر می‌مانیم تا هزینه‌ها انجام شده را دریافت کنیم.  انتفاع و نفع شخصی پیش‌کشمان.

مرآت- با توجه به وضعیت اقتصادی کشور هزینه چاپ کتاب در چه سطحی است؟

کتاب ششم محرم با 232 صفحه که تقریبا نصف، صفحات آن رنگی هست به قیمت 215 هزار ریال فی خورده است. این کتاب قبل از تغییرات اقتصادی نصف این قیمت چاپ می‌شد. مشکل اقتصادی کشور در این حوزه کاملا قابل لمس است. البته در گذشته هم استقبال چندانی از کتاب نمی‌شد ولی حال و هوای این روزها برای حوزه کتاب دلگیرتر است.

مرآت- سخن اخر...

مقام معظم رهبری از آتش به اختیار استفاده کرده اند و بنده هم طبق فرمونده ایشان در حوزه فرهنگی آتش به اختیارهستم و برای کسب درآمد فعالیت نمی کنم. متاسفانه در کشور اتاق فکر فرهنگی که یک کار فرهنگی هدف دار داشته باشد،‌ وجود ندارد و به همین علت در این حوزه بسیار عقب هستیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۵۲۷۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر

هنرنمایی جدید معماران ایرانی در حرم امام حسین(ع)، شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران، توضیحاتی درباره آسیب‌دیدگی عوامل «نون خ»، فراخوان جایزه جهانی کتاب سال، یادی از رضا سیدحسینی در سالروز نبودنش،سرگذشت نخستین بازیگر زنِ سینمای ایران و... از جمله اخبار امروز فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی معتقد است با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، می‌توان امید داشت افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ به ویژه در حوزه‌های دینی عملیاتی شود.

کدام مداحان و سخنرانان به حج تمتع ۱۴۰۳ اعزام می‌شوند؟

۵ نفر از مداحان و ۳ نفر از سخنرانان کشور امسال توفیق دارند تا برای اجرای مراسم‌های دینی راهی حج تمتع شوند.

هنرنمایی جدید معماران ایرانی در حرم امام حسین(ع)

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از ساخت چهار شبستان جدید در طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) خبر داد.

رکورد ۲۴ ساله حج می‌شکند؟

شمار زائران حج در ۲۴ سال اخیر فراز و نشیب‌های فراوانی را تجربه کرده و در سال ۲۰۱۲ بالاترین رکورد و در سال ۲۰۲۱ نیز شاهد کمترین حضور زائران از سراسر جهان بوده است.

عربستان ۳۲۰ هزار اتاق هتل می‌سازد

عربستان سعودی در حال برنامه‌ریزی برای تقویت صنعت مهمان‌نوازی خود با ساخت ۳۲۰ هزار اتاق هتل جدید تا سال ۲۰۳۰ است.

این استقبال کم برای چیست؟

سال گذشته از ۱۲۶ بنای تاریخی که برای مرمت و احیا به مزایده گذاشته شد، حدود ۴۶ بنا به سرمایه‌گذاران خصوصی واگذار شد. امسال قرار است ۱۰۰ بنای تاریخی بار دیگر به مزایده برود. سطح پایین مشارکت مردم در نگهداری و زنده‌سازی بناهای تاریخی همواره محل بحث بوده است، ‌اما دلیل آن چیست؟

شرایط جدید ورود وسایل نقلیه اتباع خارجی به ایران

ورود موقت وسایل نقلیه موتوری مسافران و گردشگران خارجی با پلاک بین‌المللی به ایران و تردد در داخل مرزهای کشورمان، با همکاری کانون جهانگردی و اتومبیلرانی و پلیس راهور فراجا، بلامانع اعلام شد.

به‌جای پادزهر فرهنگی، سم تولید می‌کنند!

یک منتقد درباره‌ وضعیت آثار شبکه نمایش خانگی معتقد است: با وضعیت نابسامانی در عرصه شبکه نمایش خانگی مواجهیم. از آنجا که دچار تشتت در مدیریت و تصمیم‌گیری‌های نظارتی مختلف از جمله مرحله پسینی و پیشینی هستیم، همه چیز در تولید محتوا شلم‌شوربا شده است؛ به طوری‌که اغلب پلتفرم‌ها به جای تولید پادزهر فرهنگی و هنری، به ارائه سم اجتماعی به مصرف‌کننده‌ها مبادرت می‌کنند.

توضیحاتی درباره آسیب‌دیدگی عوامل «نون خ»

مهدی فرجی تهیه‌کننده سریال «نون خ» راضی است که اجازه داده‌اند در این مجموعه به قصه کولبرها بپردازند. او در عین حال می‌گوید: در این سریال به ۲ خط قرمز ـ یکی مسائل دینی و دیگری قومیتی ـ در عین حال که مراقبت کردیم، پرداختیم.

جایزه جهانی کتاب سال فراخوان داد

فراخوان سی‌ودومین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد.

یادمانی برای خواننده اثر ماندگار «بهار دلنشین»

یادمان زنده‌یاد غلامحسین بنان به مناسبت زادروز او پنجشنبه (۱۳ اردیبهشت‌ماه) با عنوان «طنین بال قو» و در قالب بیستمین شب موسیقی ارسباران برگزار می‌شود.

اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار

دهم اردیبهشت‌ماه سالروز درگذشت بازیگری است که نه تنها به عنوان نخستین هنرپیشه زن ایرانی شناخته می‌شود بلکه از منظری دیگر او را اولین قربانی در ناتوانیِ بومی کردنِ تفکر مدرن در سینمای ایران می‌دانند.

پیشنهادهایی برای خواندن:

حذف سریال «حشاشین» از تمام سکوهای ایرانی 

در زمان گرفتاری‌ها چه آیه‌ای از قرآن را بخوانیم؟

یادی از رضا سیدحسینی در سالروز نبودنش

معلمی که هرگز به دانشجویانش دروغ نمی‌گوید

ماجرای نام‌گذاری عملیات بیت‌المقدس چه بود؟

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • خردادماه، یادواره شهید مغفوری در کرمان برگزار می‌شود/ تجلیل از شهید شاخص سازمان بسیج رسانه کشور
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • اتحادیه اروپا در هیچ حوزه سیاسی درست عمل نکرده است
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • جانبازانِ «نون‌ خ» و سرگذشت تلخ یک بازیگر
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • آسیب‌های موجود در جامعه به واسطه فقدان اقامه نماز است
  • گفت‌وگو پیش‌نیاز و ابتدایی‌ترین ابزار تجارت است