Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران می‌گوید تعطیلات امسال مجلس، دو هفته از تعطیلات معمول هرسال کم‌تر است و مردم باید در قضاوتشان انصاف داشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، دو روز قبل با اعلام خبر تعطیلی مجلس شورای اسلامی، موجی از انتقادات علیه این نهاد در فضای مجازی کشور به راه افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتقادکنندگان بر این باور بودند که در شرایطی که مردم از مشکلات اقتصادی در رنج‌اند، نمایندگان مجلس باید به جای رفتن به تعطیلات با برگزاری جلسات اضطراری به بهبود وضع موجود کمک کنند. مرآت برای بررسی این موضوع به سراغ پروانه مافی، نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی رفت. تماس نخست ما با خانم مافی ناکام ماند اما خود ایشان در ساعات پایانی شب با ما تماس گرفتند و صریح و صمیمی به سوالات ما پاسخ گفتند.

آن‌چه می‌خوانید بخشی از گفتگوی مرآت با پروانه مافی است.

مرآت- خانم مافی! احتمالا بازخوردهای منفی ناشی از اعلام خبر تعطیلی مجلس در این شرایط اقتصادی را رصد کرده‌اید. دیدگاه شما در این ارتباط چیست؟

مجلس به طور سالانه تعطیلی تعریف‌شده‌ای دارد اما امسال دو هفته از میزان تعطیلات مجلس کاسته شده است. نمایندگان مجلس، همواره در تیرماه دو هفته به مرخصی می‌رفتند اما امسال از کل مرخصی سالانه همین دو هفته باقی مانده است.

مرآت- با این وجود برخی معتقدند که در این شرایط اقتصادی همین‌قدر تعطیلی هم زیاد است و با تعطیلات مجلس مخالف‌اند!

چه کسانی مخالف‌اند؟

مرآت- بخشی از مردم!

نماینده‌ها هم انسان‌اند، باید نفسی بکشند. الان ساعت چند است؟

مرآت- ساعت 10 و 10 دقیقه شب!

من ساعت یک ربع به 6 صبح از منزل خارج شده‌ام و بلاانقطاع در بازدید‌ها، نشست‌ها و برنامه‌های مختلف حضور داشته‌ام تا یک ربع قبل. وقتی به منزل رسیدم، تلفنی از رئیس شیلات داشتم و الان هم با شما صحبت می‌کنم. کارها آن‌قدر فشرده است که من تا این ساعت موفق نشده‌ام، نمازی که از همه کارها واجب‌تر است را بخوانم. شما بگویید ما دیگر باید چه کنیم؟

مرآت- من به شما خداقوت می‌گویم! سوال من، سوال بخشی از مردم بود و اگر رصد کرده باشید، احتمالا دیده‌اید که خبر تعطیلی مجلس بازتاب‌های گسترده‌ای داشته است.

مردم باید انصاف داشته باشند. وقتی ما بی‌انصاف باشیم برکت از زندگی‌مان می‌رود.

مرآت- بخشی از قضاوت‌های مردم تحت تأثیر شرایط نامطلوب اقتصادی صورت می‌گیرد.

من قبول دارم که شرایط دشوار است اما مجلس کار خود را انجام داده است. با این وجود اگر جلسه‌ای اضطراری لازم باشد، مجلس در میانه تعطیلی هم آماده خواهد بود.

مرآت- من برای مجلس و شما آرزوی توفیق می‌کنم!

شما آخرین مشتری ما نیستید. من معمولا تا 12 شب به مسائل رسیدگی می‌کنم و به تلفن‌ها جواب می‌دهم. گاهی از سیستان و بلوچستان، بوشهر و هرمزگان هم تماس می‌گیرند! می‌گویند نمایندگان ما جواب تلفن را نمی‌دهند!

مرآت- مردم البته حرف‌های صریح‌تری هم می‌زنند که من جسارت نمی‌کنم تا آن‌ها را بیان کنم!

عیبی ندارد! بگویید، من دوست دارم بشنوم.

مرآت- مثلا می‌گویند با توجه به حقوق بالایی که شما نمایندگان دریافت می‌کنید، شرکت در جلسات و بازدیدها و برنامه‌ها و پاسخ دادن به مردم کم‌ترین وظیفه شماست.

خوب شد این مسأله را عنوان کردید. سرِ درددلم با شما باز شد!

مرآت- لطفا علاوه بر حقوق، درباره مزایای نمایندگان نیز توضیح بدهید!

متأسفانه یکی از نمایندگان مجلس به غلط مسأله مزایا را در اذهان مردم جا انداخت که ما نمی‌توانیم آن را با چکش هم از سر مردم خارج کنیم! من این مسأله را واضح می‌گویم. متأسفانه آقای محمود صادقی در این‌باره مصاحبه‌ای انجام داد و نمی‌دانم جوزده شده بود، احساسی شده بود یا چه اتفاق دیگری افتاده بود که موضوع مزایا را این‌گونه مطرح کرد.

(در این بخش از گفتگو خانم مافی توضیحات مفصلی درباره حقوق و مزایای نمایندگان مجلس ارائه کردند و به توضیح جزئیات نحوه هزینه‌کرد مبالغ مربوط به دفاتر نمایندگان پرداختند که هم به دلیل جلوگیری از تطویل و هم به دلیل درخواست ایشان، برای پرهیز از ایجاد حواشی از نقل آن‌ها خودداری می‌کنیم.)

نیازمندان و مضطران بسیاری به دفاتر نمایندگان مراجعه می‌کنند و بسیاری از نمایندگان قسم می‌خورند که چیزی هم روی حقوقشان می‌گذارند تا کم نیاورند! لذا از قدیم گفته‌اندکه آواز دهل شنیدن از دور خوش است. نمایندگی پولی ندارد. من حاضرم این مساله را به طور مستند به شما ثابت کنم.

مرآت- سرکار خانم مافی! پس چرا کاندیداها برای نماینده شدن اینقدر هزینه می‌کنند؟

والله نمی‌دانم! من می‌گویم این کسانی که به مجلس آمده‌اند یا دیوانه‌اند یا عاشق! من واقعا عشق خدمت دارم. من بازنشسته هستم و اخیرا از من به عنوان بازنشسته ملی تقدیر کردند. یکی از دلایل انتخاب من این بود که فعالیتم با وجود بازنشستگی کم‌تر نشده است. بعضی‌ها واقعا دلشان می‌خواهد خدمت کنند. درباره دیگران صحبت نمی‌کنم اما به هر حال در این مملکت مسیرهای انحرافی هم هست.

اما اگر یک نماینده بخواهد بدون استفاده از رانت و حاشیه، با همین حقوق زندگی کند، مطمئن باشید کم هم می‌آورد؛ مگر این که نخواهد به کسی کمک کند. آیا من می‌توانم از کنار مسائل و دردهای مردم بگذرم؟ وجدانم اجازه می‌دهد؟

مرآت- هیچ انسانی نمی‌تواند بگذرد!

آفرین! پولی که به ما می‌دهند خرج همین‌ چیزها می‌شود. من حاضرم از زندگی ما، قبل و بعد از نمایندگی فیلم بگیرند تا ببینند چقدر اضافه شده و چقدر کم شده. پس این‌گونه فکر نکنید. البته من می‌دانم که این تصور ناشی از اشتباه همکار ما بود. آدمِ حسابی! آن‌چه که گفتی هزینه دفاتر بود! من حساب هزینه‌های دفترم با حساب حقوقم جدا کرده‌ام. خدایی این‌گونه که فکر می‌کنید نیست!

من نمی‌خواهم بگویم وضعیت گل و بلبل است و نمی‌خواهم بگویم که نادرستی و تبهکاری وجود ندارد اما این‌قدر که بزرگنمایی و سیاه‌نمایی می‌کنند، نیست. با همه این اوصاف ما منتی نداریم. تا 12 شب هم کار می‌کنیم. گاهی همسرم به من می‌گوید تلفن را رها کن! اما من می‌گویم شاید کسی یک مسأله ضروری داشته باشد که من بتوانم همین امشب آن را حل کنم. من البته به خاطر اتفاقات بدی که افتاده به مردم حق می‌دهم.

مرآت- و البته خیلی‌ها هم مثل شما صریح و ساده با مردم سخن نمی‌گویند و به مردم درست توضیح نمی‌دهند!

آفرین! ما با مردم حرف نمی‌زنیم. مسئولین ما باید خودشان را قاطی مردم کنند و با مردم حرف بزنند. اگر با مردم حرف بزنند، بیش از 50 درصد مشکلات حل می‌شود. هیچ‌کس هیچ‌چیز نمی‌گوید و بعد یک فضای رسانه‌ای مبتنی بر دروغ و تهمت ایجاد می‌شود. هیچ‌کس هم نیست که جلوی دروغگویان را بگیرد که چرا فلان شایعه را در فضای مجازی منتشر کردید؟

اخیرا شایعه‌ای درباره یک کودک کار منتشر شد و دیدید که منتشرکننده آن کلیپ عذرخواهی کرد. بخشی از مشکلات ما از این جنس است. بگذارید صریح بگویم که ما در حوزه اطلاع‌رسانی، از بالا یعنی از رئیس‌جمهور گرفته تا پایین‌دستی‌ها، بسیار بسیار ضعیف هستیم. ما کارهای خوبی که می‌کنیم را نمی‌گوییم و کارهای بدی که بعضا دروغ هم هستند، بزرگنمایی می‌شوند. طبیعی است که جوانان ما باور کنند.

مسئولیت شما رسانه‌ها بسیار سنگین است. شما باید بتوانید رسالت عظیم اطلاع‌رسانی را به خوبی به انجام برسانید.

مرآت- سرکار خانم مافی! من امیدوارم که دیگر همکاران شما نیز پاسخگو باشند. شایعه‌ها و بزرگنمایی‌ها عمدتا در فضای غیرشفاف تشدید می‌شوند.

و سخن آخر.

نماینده‌ها عمدتا در خدمت مردم هستند و تلاش می‌کنند. این‌گونه نیست که تصور کنید آن‌ها در حال استراحت‌اند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۵۰۵۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، روزنامه ایران علیه مرکز پژوهش های مجلس نوشته است؛

اظهار برخی نظرات غیرمسئولانه و غیرمستدل و مهمتر از آن، در نظر نگرفتن تبعات پررنگ این اظهارات از سوی رسانه‌های جریان‌های رقیب دولت مسأله‌ای نیست که تنها محدود به مواضع سیاسی معدودی از نمایندگان باشد. این وضعیتی است که متأسفانه بر شماری از گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس در دو سال اخیر حاکم شده است.

سیاسی‌کاری در جایگاه کارشناسی

از مصادیق این اتفاق می‌توان به گزارش اسفند سال گذشته این مرکز در خصوص عملکرد وزارت بهداشت اشاره کرد که با واکنش نمایندگان نیز مواجه شد؛ تا آنجا که نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان در واکنش به آن گزارش ورود مرکز پژوهش‌های مجلس به امور سیاسی را خلاف فلسفه تشکیل آن و موجب یأس و ناامیدی مردم ارزیابی کرد و تعدادی دیگر از نمایندگان نیز به مجعول بودن برخی گزارش‌ها و مشخص نبودن منشأ صحت‌سنجی داده‌هایشان معترض شدند.

به جز آن سخنرانی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در اواخر سال گذشته و اظهارنظر ترامپ‌هراسانه او که از فرط تعدد واکنش‌های منفی، گوینده را ناچار به ارائه توضیح کرد، انتشار گزارش‌های منفی اقتصادی مدعی پیش‌بینی افزایش نرخ تورم، بروز بحران انرژی و افزایش فقر که با قلب واقعیات و نادیده گرفتن اقدامات مثبت و امیدآفرین بیشتر به مذاق رسانه‌های آن سوی آب خوش می‌آمدند با این همه اگر چه در اهمیت وجود نهاد کارشناسی و مشورتی در ذیل قوه قانونگذاری و نظارت کشور شکی نیست و نیز تردیدی در حق نمایندگان برای بیان دیدگاه‌هایشان وجود ندارد با این حال به نظر می‌رسد حاکم شدن رویکرد مسئولانه و کارشناسی در اظهارنظرها و بازگشت از کارکرد سیاسی و رسانه‌ای به وظیفه اصلی یعنی بازوی مشورتی نمایندگان مجلس در بررسی لوایح و طرح‌ها در زمره ضروریاتی است که باید در مجلس آتی در دستور کار قرار گیرد.

پیشگویی خیالی یک نماینده از نرخ دلار

در کنار چنین رویه‌ای تزریقی بود که اظهاراتی التهاب‌آفرین و غیرمسئولانه آن هم از سوی برخی نمایندگان مجلس و دادن سیگنال‌های منفی به بازار ارز در روزهای اخیر به تیتر رسانه‌های تلگرامی سوداگر تبدیل شد. چنین است که در فراموشی منافع کلان کشور در شرایطی که بسیاری از رصدکنندگان بازار بازگشت نرخ دلار به کانال ۵۰ هزار تومان را دور از انتظار نمی‌دانند، یک نماینده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» ضمن تکرار ادعاهای پیشینش مدعی شده است که «دولت تلاش دارد قیمت دلار را بین ۶۵ هزار تومان تا ۷۵ هزار تومان نگه دارد.»

ورود برخی نمایندگان به فاز محاجات ارزی با دولت و طرح اظهاراتی که بیش از هر چیز به کار دلالان ارزی برای بازگرداندن بازار به سمت و سوی افزایش قیمت می‌آمد، چهارشنبه گذشته و ضمن برگزاری جلسه مشترک با تیم اقتصادی دولت آغاز شد. مجلس در آن جلسه از ارائه برنامه برای مقابله با مشکلات ارزی در صورت ارائه نشدن برنامه مکتوب دولت تا چهار روز بعد سخن گفت؛ تعیین ضرب‌الاجلی که اگر چه با وجود نتایج مثبت سیاست‌های ارزی دولت بی‌موقع می‌نمود اما مسبب خبرسازی‌های منفی شد. کما اینکه دست گشاده‌ای برای تصویب قوانین و نظارت بر عملکرد مدیران جایی برای این‌گونه موضع‌گیری‌های سیاسی باقی نمی‌گذاشت. شاید به همین دلیل بود که سه روز بعد رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با گفتن اینکه «مجلس برنامه ارزی جدیدی ندارد و دولت و بانک مرکزی همان مصوبات قبلی را اجرایی می‌کنند» سعی کرد موضع پیشین را تصحیح کند.

ادعاهای التهاب‌آفرین

با این حال این پایان ماجرا نبود. چه آنکه روز گذشته اظهارات غیرمسئولانه و نامستدل یک نماینده بار دیگر خبرساز شد. ذبیح‌الله اعظمی ساردویی که با وجود عضویت در کمیسیون کشاورزی، طرف مصاحبه رسانه‌های منتقد دولت در موضوع ارز است و حدود سه هفته پیش در گفت‌وگو با «جماران» رسیدن قیمت دلار به ۸۰ هزار و حتی ۱۰۰ هزار تومان را پیش‌بینی کرده بود، این بار در گفت‌وگو با «خبرآنلاین» نه تنها آن ادعا که نادرستی‌اش در همین مدت مشخص شده است را اصلاح نکرد که با اتهام‌زنی به دولت مدعی شد که برنامه بانک مرکزی نگه داشتن قیمت دلار بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان است. گویا نه این نماینده و نه رسانه‌هایی که این جمله را به تیتر اخبار خود تبدیل کردند از خود نپرسیدند که دولت چرا باید در حالی که توانسته با وجود همه تحولات جاری بین‌المللی دلار را به مسیر کاهش قیمت بکشاند و از این حیث کارنامه قابل دفاعی مستند سازد، با تلاش برای نگه داشتن نرخ دلار در محدوده‌ای بالاتر برای خود مسأله‌سازی کند؟

بی‌هنری با ترامپ‌هراسی

اعظمی ساردویی در تلاش برای یافتن استدلالی مؤید پیش‌بینی‌های ارزی‌اش پای احتمال روی کار آمدن دوباره ترامپ در امریکا و به ریاست جمهوری رسیدن او را پیش کشید. واقعیت این است که نادرستی این استدلال را باید در تفاوت رویکرد دولت حاضر با دولت پیشین و امکان اثرگذاری تصمیمات بیگانگان در شرایط داخلی جست‌وجو کرد.

تأثیر خروج ترامپ از برجام در اقتصاد قابل انکار نیست. اما قابلیت اثرگذاری بیش از هر چیز ناشی از رویکرد دولت وقت و پیوند دادن همه امور به امر متزلزل برجام بود. حال آنکه رویکرد دولت رئیسی بر افزایش استقلال اقتصاد کشور از تحولات سیاست خارجی بویژه برجام تأکید داشت. رویکردی که بر اساس آن دولت نه تنها در سه سال گذشته کار اقتصاد را معطل نگه نداشت، که در هنگامه‌ مواجهه نظامی با رژیم صهیونیستی هم بازار ارز را مدیریت کرد و به آرامش و ثبات بازگرداند.

۲۷۳۰۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901195

دیگر خبرها

  • تصویب جدول مرتبط با اختصاص بودجه به طرح‌ها و پروژه‌های مختلف در مجلس
  • اصل ۷۵، اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • حملات تند به نماینده مجلس و مرکز پژوهش های مجلس در رسانه دولت / چرا قیمت دلار را بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان نگه داریم؟
  • اصل ۷۵ اصل ۶۴ قانون اساسی را به زمین زد
  • عدم‌همراهی بیش از ۱۰۰ نماینده در حمایت از طرح «نور»
  • ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از «طرح نور» را امضا نکردند؟
  • بیش از ۱۰۰ نماینده مجلس بیانیه حمایت از طرح «نور» را امضا نکردند
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند
  • این ۳۵ نماینده مجلس باعث تعطیلی مجلس شدند +اسامی
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد